Toni Greblă a fost votat șef al Autorității Electorale Permanente din România

28

 

În România, Toni Greblă, fost senator și judecător al Curții Constituționale, a fost votat de Parlament ca noul președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP), instituția care organizează alegerile în România.

În contextul politico-electoral, numirea este importantă, mai ales că 2024 este un an electoral major în România.  Iar AEP va organiza anul viitor patru tipuri de alegeri: europene, locale, parlamentare și prezidențiale.

Din punct de vedere profesional, Toni Greblă, actualul prefect de București, a fost propus de Partidul Social Democrat (PSD) și va avea un mandat de 8 ani în fruntea AEP, potrivit Hotnews.ro.

El a primit 251 de voturi în sesiunea parlamentară din 28 martie, mult mai multe decât ceilalți candidați – Iulia Andreea Băbeanu (propusă de AUR, 37 de voturi) și Cristian Preda (propus de USR, 73 de voturi).

Toni Greblă a fost senator social-democrat timp de câțiva ani, iar apoi judecător la Curtea Constituțională între 2013 și 2015. În perioada 2018-2019, a fost secretar general al guvernului condus de Viorica Dăncilă.

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online