Traian Băsescu, politicienilor maghiari: România nu va tolera mesaje care să contravină Constituţiei, oricine poate fi expulzat

32

Preşedintele Traian Băsescu a făcut apel joi la politicenii maghiari care vin în ţara noastră să trateze cu respect România, punctând că nu vor fi tolerate mesaje care să contravină Constituţiei şi avertizând că “oricine poate fi expulzat” dacă nu respectă Legea fundamentală.

“Obiectivul nostru este ca oamenii politici maghiari să nu utilizeze perioadele de campanie electorală pentru a face declaraţii care contravin Constituţiei României, statului de drept şi până la urmă contravin şi comportamentului unui oaspete pe teritoriul altei ţări. (…)

Întotdeauna mesajul nostru a fost de respect, al politicienilor români în diaspora, a fost de respect pentru legea statului în care românii îşi desfăşoară temporar sau definitiv activitatea. Este mesajul pe care îl transmit şi politicienilor maghiari care în perioada următoare s-au anunţat în număr mare pe teritoriul României şi rugămintea este să aibă în vedere că statul român nu va tolera mesaje care să contravină Constituţiei României. Oricine poate fi cu uşurinţă expulzat în plin sejur de pe teritoriul României dacă nu respectă legile şi Constituţia”, a declarat Băsescu, la Palatul Cotroceni.

El a arătat că a făcut, joi, o analiză “extrem de consistentă” cu primul-ministru Victor Ponta, cu ministrul de Interne, Gabriel Oprea, cu structurile de securitate naţională şi cu Ministerul de Externe referitoare la “problema maghiară”.

În ceea ce priveşte unele măsuri în cazul partidului extremist Jobbik, şeful statului a precizat că, probabil, vor fi anunţate vineri de ministrul de Interne sau de Guvern. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online