Trei companii românești au depus oferte pentru modernizarea principalei gări din București

41

 

În România, trei companii românești au depus oferte pentru prima etapă a proiectului de modernizare și consolidare care vizează Gara de Nord, principala gară din București, a anunțat ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu.

Potrivit companiei feroviare de stat CFR SA, cele trei companii sunt CMA Construct Development, Construcții Erbașu și Gdo Mov Impex SRL.

Contractul este estimat la 471,15 milioane de lei (peste 95 de milioane de euro), fără TVA, și este finanțat prin Programul de Transport. Proiectarea și execuția ar trebui să dureze 55 de luni (9 luni pentru proiectare, 46 de luni pentru execuție), iar perioada de garanție ar trebui să fie de 60 de luni.

“Această investiție își propune să transforme Gara de Nord într-un punct multimodal modern, dar și într-o zonă comercială atractivă a Capitalei”, a declarat ministrul Grindeanu.

Lucrările vor viza, în principal, modernizarea/consolidarea/reabilitarea clădirilor gării; modernizarea spațiilor destinate călătorilor, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități; asigurarea elementelor de siguranță și confort pentru călători (cum ar fi balustrade, rampe pentru persoane cu dizabilități, lifturi); reabilitarea clădirilor monument cu valoare istorică; crearea de spații verzi centrale, cu zonă de așteptare pentru cei aflați în tranzit; noi sisteme de ventilație/încălzire; modernizarea sistemului de informare.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online