Ucraina este pregătită să dezvăluie detalii despre lucrările efectuate în Delta Dunării

51

 

Ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk, a anunțat pe 2 martie, în cadrul unei intervenții la Parlamentul de la București, că pe 3 martie vor avea loc consultări tehnice cu partea română în legătură cu lucrările la canalul Bystroye, canal despre care au stârnit îngrijorări privind impactul asupra mediului din Delta Dunării.

În afirmaţiile sale, “Ambele părți au întreprins mai multe demersuri în ceea ce privește lucrările efectuate de Ucraina pentru menținerea navigabilității canalului”, a declarat ambasadorul, potrivit News.ro.

De altfel, surse ucrainene au recunoscut că adâncimea canalului a fost mărită pentru a îmbunătăți navigabilitatea acestuia și pentru a permite navelor mai mari să scoată mărfuri din țară spre Marea Neagră.

Premierul României, Nicolae Ciucă, a declarat pe această temă că există informații și date potrivit cărora canalul a fost dragat mai mult decât era stipulat într-un document convenit de România și Ucraina.

La rândul său, ministrul român al transporturilor, Sorin Grindeanu, vorbind despre viitoarele negocieri cu Ucraina, a declarat că mandatul experților români este de a efectua măsurători la locul lucrărilor pentru a cunoaște adâncimea actuală a canalului.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online