Ultima zi de distribuţie a voucherelor suplimentate în Programul ‘Rabla’

30

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) încheie vineri, 28 mai, distribuirea celor 50.000 de tichete suplimentate pentru a doua oară în programul ‘Rabla’ destinat autovehiculelor, potrivit site-ului instituţiei.

Astfel, pe listă sunt programaţi ultimii 15 colectori din reţeaua REMAT aflaţi pe raza judeţului Mureş, aceştia fiind aşteptaţi, vineri, la sediul AFM până la ora 13.00.

Noua etapă de distribuirea a tichetelor valorice pentru ‘Rabla’ a demarat la data de 17 mai a.c., în total fiind incluse pe lista programărilor 220 de societăţi colectoare.

Colectorii s-au putut prezenta în vederea ridicării tichetelor valorice, conform programării AFM, şi numai în condiţiile în care: au eliberat sută la sută din tichetele valorice distribuite anterior, prezintă la administraţie atât listele tichetelor valorice eliberate proprietarilor, cât şi certificatele de atestare privind obligaţiile la Fondul pentru Mediu, valabile la data ridicării tichetelor valorice.

Reprezentanţii REMAT-urilor, care nu au ridicat tichetele valorice potrivit programării, au pierdut acest drept, conform AFM.

În primă fază, au fost împărţite cel mult 100 de vouchere fiecărei societăţi colectoare, ulterior acestea putând fi suplimentate, însă numai după epuizarea a 80 la sută din numărul total.

Programul ‘Rabla’ pentru autovehicule a demarat anul acesta pe 18 februarie, cu două zile înainte de termenul stabilit, dar cu o lună şi jumătate mai târziu decât data anunţată iniţial de Guvern.

În 2010, din Fondul pentru Mediu au fost alocate mai întâi 228 de milioane lei, ţinta stabilită de AFM fiind aceea de a casa 60.000 de autovehicule mai vechi de 10 ani.

În şedinţa de Guvern din 28 aprilie a fost aprobat proiectul de Hotărâre de Guvern pentru suplimentarea Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional, pentru a doua oară, cu 50.000 de tichete, în valoare de 190 milioane lei.
Valoarea unui tichet este de 3.800 lei. Prin această nouă suplimentare a programului Rabla numărul total de tichete eliberate de AFM va ajunge la 160 000, în valoare de 608 milioane de lei.

Potrivit Ministerului Mediului şi Pădurilor (MMP), prin Programul ‘Rabla’, s-au înregistrat, până la data de 28 aprilie a.c, comenzi pentru 13.315 de autoturisme noi.

Estimările MMP prezintă faptul că, până la sfârşitul anului 2010, prin programul de stimulare a parcului auto naţional, se vor vinde aproximativ 55.000 de autoturisme noi.

În opinia ministrului Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, iniţial se estima casarea unui număr de 100.000 de autovehicule vechi prin Programul ‘Rabla’.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online