Umbrărescu pregăteşte un gigant în construcţii

59

Omul de afaceri Dorinel Umbrărescu din Bacău, unul din “regii asfaltului”, care deţine mai multe firme în domeniul construcţiilor, a început să le aducă sub o singură entitate prin consolidarea bilanţurilor la şase luni, conform informaţiilor publicate în Monitorul Oficial.

Constructorul Tehnostrade absoarbe astfel cinci companii şi ajunge, în urma fuziunii, la active imobilizate (utilaje, clă­diri) în valoare de 48 milioane de euro şi datorii de a­proape 17 mil. euro în primul semestru. Cele şase firme au avut anul trecut afaceri cumulate de 217 mil. euro şi un total de 919 angajaţi, potrivit datelor de la Registrul Co­merţului.

Conform unui anunţ din iunie, cea mai mare firmă a lui Umbrărescu, Spedition UMB, ar urma să absoarbă Tehnostrade, ceea ce ar duce la formarea unui gigant pe piaţa construcţiilor, aproape de două ori mai mare decât liderul actual al pieţei – Romstrade, controlată de Nelu Iordache, scrie Ziarul financiar.


Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online