Un cuplu de români termină traversarea Australiei pe triciclete timp de 17 luni

237

 

Un cuplu de aventurieri români, Irene Repede și Radu Paltineanu, au parcurs peste 11.000 de kilometri de la vârful nord-estic al Australiei, la Cape York, în Queensland, până la colțul său sud-vestic, în Albany, Australia de Vest, pe triciclete.

Triciclurile le permiteau celor doi să călătorească într-o poziție înclinată. Călătoria lor a durat 17 luni și i-a făcut să traverseze unele dintre cele mai grele condiții și drumuri din lume. “Cei doi s-au confruntat cu temperaturi care au depășit 40 de grade Celsius, cu unele dintre cele mai veninoase animale din Australia, cum ar fi șerpii bruni și taipanii, precum și cu furtuni, urzici înțepătoare și defecțiuni”, precizează postul australian de știri ABC.

Aproximativ 77%, aproximativ 8.600 km, din călătoria lor prin Australia a fost pe asfalt. Restul de 23%, sau 2.600 km, a fost off-road.

“Cei 11.200 km parcurși pe bicicletă ne-au purtat prin cele mai sălbatice colțuri ale continentului sudic, prin petice de junglă, savană și deșerturi întregi. A fost un traseu deosebit de dificil, dar și foarte special, unul care ne-a permis să explorăm cele mai bine ascunse bijuterii ale acestui pământ ancestral, atât de diferit de tot ceea ce am văzut și experimentat până acum”, a declarat Paltineanu într-o postare pe rețelele de socializare.

“Suntem primii români care au finalizat o astfel de aventură pe bicicletă și printre puținii care au ales să exploreze Australia în acest mod unic. Tot praful, toate ondulările, toate temperaturile extreme și distanțele enorme și costurile uneori prohibitive, credem noi, au meritat pe deplin”, a adăugat el.

Paltineanu a pedalat anterior 35.000 km prin Americi. El a fost primul român care a făcut acest lucru pedalând.

Repede a spus că Australia i s-a dezvăluit pe parcursul călătoriei. “Australia este ca o bunică. Are răbdare, te învață lecții valoroase”, a declarat ea jurnaliștilor australieni.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online