Un important exercițiu militar multinațional condus de România va începe săptămâna viitoare în Marea Neagră, la Dunăre

40

 

Sea Shield 2023, un important exercițiu militar multinațional organizat de Forțele Navale Române, se va desfășura în sud-estul României în perioada 20 martie – 2 aprilie, în Marea Neagră, pe fluviul Dunărea, în Delta Dunării și în zona de coastă.

Aproximativ 3.400 de militari și reprezentanți ai mai multor instituții din sistemul național de apărare și din alte 12 state aliate și partenere vor participa la exercițiul de instruire. Printre națiunile participante la Sea Shield 2023 se numără Albania, Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Polonia, Portugalia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, SUA și Turcia.

Peste 30 de nave militare ale Forțelor Navale Române, două nave militare ale Forțelor Navale Bulgare și 14 aeronave din Franța, România, Statele Unite ale Americii și Turcia vor fi prezente la Sea Shield. Acestora li se vor alătura ambarcațiuni rapide de intervenție și nave de patrulare, vehicule militare și alte capabilități de luptă, precum lansatoare mobile, detașamente de forțe pentru operații speciale și scafandri de luptă antiexplozivă și de incursiune, specialiști în apărare CBRN (chimică, biologică, radiologică și nucleară), precum și plutoane de infanterie și parașutiști.

“Exercițiul multinațional “Sea Shield 2023″ este cel mai complex eveniment de instruire, planificat și desfășurat de Forțele Navale Române prin Comandamentul Componentei Navale în anul de instrucție 2023, și contribuie la promovarea inițiativelor și intereselor României la nivel regional și internațional, precum și la creșterea nivelului de interoperabilitate între forțele participante”, se arată în comunicatul de presă al Forțelor Navale Române.

Exercițiul este inclus în programele NATO de instruire multinațională CJET – Combined Joint Enhanced Training și eMTEP – enhanced Military Training Exercise Programme.

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online