Un tren de pasageri a lovit un tren de marfă în sudul României

53

 

Un tren de pasageri a intrat în ultimul vagon al unui tren de marfă în stația Roșiori Nord din Roșiorii de Vede, în sudul României, luni dimineața devreme. Cel puțin zece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar patru dintre ele au fost transportate la spital. În plus, ultimele trei vagoane ale trenului de marfă, care ar fi transportat mașini Ford, au deraiat din cauza coliziunii.

Rapoartele oficiale inițiale au spus că nu a existat niciun impact între cele două trenuri, dar transportatorul feroviar de stat CFR a confirmat ulterior coliziunea.

Potrivit unei declarații a CFR SA, informațiile preliminare au arătat că trenul de pasageri trebuia să intre în stație pe o altă linie, dar mecanicul nu a oprit la semnalul de intrare în stație, care era deja în poziție de oprire (culoare roșie), și a intrat în ultimul vagon al trenului de marfă, care se deplasa spre stație.

Ionuț Săvoiu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a declarat la Digi24 că o “eroare umană” ar putea fi cauza incidentului feroviar.

Între timp, Laurențiu Dumitru, directorul Agenției de Investigații Feroviare, a confirmat și el pentru postul de știri Digi24 că trenul de călători a depășit semnalul de oprire, a ajuns din urmă trenul de marfă și l-a lovit, provocând deraierea ultimelor trei vagoane ale trenului de marfă.

Ford România a transmis și un comunicat referitor la accidentul feroviar, citat de Hotnews.ro: “Putem confirma că un tren încărcat cu vehicule Ford a fost implicat într-un incident în această dimineață în gara Roșiorii de Vede. În prezent așteptăm mai multe informații. În conformitate cu politicile noastre, toate vehiculele aflate în tranzit sunt asigurate. Autoritățile efectuează în prezent investigațiile necesare, pe care le susținem împreună cu furnizorul nostru de transport.”

Trenul de pasageri transporta 280 de persoane. Agenția de Investigații Feroviare a lansat o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale incidentului.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online