Unilever anunță o investiție de 20 de milioane de euro în noua fabrică din Ucraina

58

 

Unilever a anunțat astăzi că va investi 20 de milioane de euro într-o nouă unitate de producție în regiunea Kiev din Ucraina, pentru a sprijini creșterea activității noastre și pentru a demonstra angajamentul nostru pe termen lung față de această țară. Construcția va începe în acest an, iar fabrica va fi inaugurată în 2024.

Noua fabrică va crea aproximativ 100 de locuri de muncă și va fabrica produse de îngrijire personală, inclusiv șampoane și geluri de duș pentru mărci precum Dove, Axe, TRESemmé și Clear. Centrul va aproviziona cu precădere piața locală ucraineană, dar are potențialul viitor de a exporta pe piețele europene.

Fabrica va fi construită, de asemenea, la cele mai înalte standarde de mediu, folosind tehnologii de energie regenerabilă, contribuind la obiectivul Unilever de a avea emisii nete zero în întregul său lanț valoric până în 2039.

Vasyl Bovdilov, directorul general al Unilever Ucraina, a declarat: “În acest moment, Unilever Ucraina este o fabrică de produse de calitate: “Această investiție demonstrează angajamentul nostru pe termen lung față de țară și față de oamenii ei, inclusiv față de angajații, clienții și partenerii noștri. Noua noastră unitate de producție va crea noi locuri de muncă, ne va crește capacitatea de producție și, mai presus de toate, va răspunde nevoilor consumatorilor ucraineni cu produse durabile și de înaltă calitate.”

Unilever are în prezent peste 100 de angajați în Ucraina.

Sursa – www.romaniajournal.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online