Universitatea clujeană rămâne cea mai populară din România în clasamentul QS

57

 

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca ocupă prima poziție la nivel național în domeniile matematică, psihologie și business & management, potrivit QS World University Rankings. În alte domenii, cum ar fi informatica, ingineria chimică și fizica, instituția împarte prima poziție cu alte universități din România.

“UBB și-a menținut poziția pe podium în domeniile în care excelează de ani de zile. Mă bucur să văd că construcția începută în calitate de prorector în domeniul biomedical și sănătate în urmă cu câțiva ani dă acum roade, UBB fiind pe locul al doilea în țară prin UBBMed, în condițiile în care doar două universități din țară intră în clasament; acest lucru este foarte important pentru că arată în QS nu doar performanța științifică, ci și prestigiul/notorietatea internațională”, spune rectorul Prof. Univ. Dr. Daniel David.

“În acest context al ingineriei și tehnologiei, trebuie spus și că avantajul competitiv al UBB în domeniul “informatică” este reconfirmat și chiar îmbunătățit acum în QS față de anul trecut”, continuă acesta.

Pentru prima dată în acest clasament, UBB a intrat în domeniul larg al ingineriei/tehnologiei pe poziția a doua în țară (501-530 la nivel internațional).

Pe măsură ce Cluj-Napoca devine din ce în ce mai popular în comunitățile de studenți străini, statura UBB continuă să crească. Nu cu mult timp în urmă, rectorul a anunțat planurile de a introduce o diplomă de licență în inteligență artificială.

O altă universitate clujeană, Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMF), se află și ea constant în primele două locuri în clasamentele universitare la nivel național.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online