Veniturile ROCA Industry au crescut cu 24% pe an în 2022, înainte de listarea planificată la BVB

96

 

În România, ROCA Industry, primul holding românesc de companii din domeniul materialelor de construcții, lansat de ROCA Investments, a declarat că veniturile sale combinate au crescut cu 24% YoY, până la 388 mil. lei (aproape 80 mil. euro) la nivel de grup în 2022, potrivit raportului anual preliminar pentru anul 2022.

În afirmaţiile sale, “Înaintăm astfel spre următoarea etapă de dezvoltare a ROCA Industry: listarea pe piața principală a BVB în 2023, împreună cu o majorare a capitalului social”, a declarat Ionuț Bindea, președintele Consiliului de Administrație și director general al ROCA Industry.

Din punct de vedere al activităţilor, rezistente în contextul atipic al pieței, marcat de creșterea costurilor materiilor prime pe tot parcursul anului, companiile din portofoliul ROCA Industry au avut capacitatea de a încorpora cea mai mare parte a costurilor în prețul produselor vândute, astfel încât marja EBITDA s-a situat la 11% în 2022.

În contxtul financiar, în raportul preliminar pentru anul 2022, companiile din grup au obținut un EBITDA combinat de 42,7 milioane de lei, respectiv un profit combinat de 21,6 milioane de lei.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online