Viaţă sănătoasă

Viata sanatoasa

Cele mai răspândite mituri alimentare

Este sau nu sănătoasă apa carbogazoasă, atacă nesul inima pentru că are prea multă cofeină, zahărul brun îngraşă mai puţin decât cel alb? Nutriţioniştii explică cele mai frecvente mituri alimentare.Specialiştii în nutriţie Luiza Pîrvu…

Ce lipsuri ale organismului trădează poftele

Pofta de dulce, de sărat, de carne sau de fructe arată carenţe de vitamine, proteine şi antioxidanţi, dar poate indica şi prezenţa unor boli grave.Pofta exagerată de mâncare este cauzată, de regulă, de o gestionare greşită a…

Colorantul din sucul galben provoacă alergii

Chimicalele din lichidele pe care le consumăm frecvent sunt responsabile de apariţia unor probleme ale pielii şi a câtorva afecţiuni respiratorii.Sucurile de culoare galbenă ascund o serie de substanţe nocive pentru organismul uman,…

Fermierii cer bani pentru plantele Frankenstein

Fermierii cer bani pentru plantele Frankenstein Agricultorii le cer guvernanţilor să subvenţioneze şi cultivarea plantelor modificate genetic, de vreme ce aceste produse cuceresc Europa. Uniunea Europeană a interzis în urmă cu trei ani…

Efectele benefice ale alimentelor funcţionale

Alimentele funcţionale sunt acele alimente care, pe lângă principiile nutritive de bază, conţin substanţe active cu efecte benefice asupra sănătăţii, un exemplu în acest sens fiind bacteriile probiotice. Potrivit prof. dr. Mircea…

Hormoni de creştere în ouăle din România

Peste 90% din ouale care se gasesc in supermarketurile din Romania contin hormoni de stres si alte substante nocive pentru sanatate, ele provenind de la gainile crescute in baterii. Pentru a ne fi mai usor sa le identificam, prof. univ.…