Viaţă sănătoasă

Viata sanatoasa

Prof. Mencinicopschi atrage atenţia asupra dietelor pentru slăbit

Prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti, a subliniat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că dietele pentru slăbit trebuie urmate cu mare atenţie.El a subliniat că aceste diete trebuie susţinute de un stil de viaţă sănătos, cu multe exerciţii fizice, şi nu trebuie să se piardă mai…
Mai mult...

Ce nu se vede şi nu miroase în apa minerală

- Multe dintre apele îmbuteliate de pe piaţă conţin nitraţi a căror cantitate e ţinută "la secret" de producători. Mai toate apele îmbuteliate de pe piaţă (fie că este vorba despre apă carbogazoasă, fie că este vorba despre apă plată)…

Cum se face corect detoxifierea

- Eliminarea toxinelor ar trebui să înceapă cu intestinul gros şi să continue cu ficatul şi cu rinichii. Detoxifierea devine o necesitate atunci când, în ciuda un stil de viaţă echilibrat, apar stări de oboseală nejustificate, balonări şi…

Cum arată viitorul alimentar al omenirii

- Se pare ca fotbalul nu mai este un subiect la fel de hot precum este azi alimentatia. Cu totii ne pricepem, cu totii dam sfaturi de slabire. La orice adunare de tinere femei, mancarea este analizata la sange. Si totusi, nimeni nu se poate…

Cancer la pet!

- Bisfenolul şi xenoestrogenii - două substanţe ce par desprinse dintr-un tratat ştiinţific - sunt prezente la tot pasul, nu doar în viaţa, ci şi în organismul nostru. Prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări…

Top 10 cele mai nocive mezeluri din magazin

- Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist în nutriţie umană susţine că 14 porţii de mezeluri pe lună cresc cu 78% riscul apariţiei unei forme de boală pulmonară obstructivă cronică. Această este una dintre primele cinci cauze de deces…

Cele mai răspândite mituri alimentare

Este sau nu sănătoasă apa carbogazoasă, atacă nesul inima pentru că are prea multă cofeină, zahărul brun îngraşă mai puţin decât cel alb? Nutriţioniştii explică cele mai frecvente mituri alimentare. Specialiştii în nutriţie Luiza Pîrvu…

Ce lipsuri ale organismului trădează poftele

Pofta de dulce, de sărat, de carne sau de fructe arată carenţe de vitamine, proteine şi antioxidanţi, dar poate indica şi prezenţa unor boli grave. Pofta exagerată de mâncare este cauzată, de regulă, de o gestionare greşită a…

Colorantul din sucul galben provoacă alergii

Chimicalele din lichidele pe care le consumăm frecvent sunt responsabile de apariţia unor probleme ale pielii şi a câtorva afecţiuni respiratorii. Sucurile de culoare galbenă ascund o serie de substanţe nocive pentru organismul uman,…

Fermierii cer bani pentru plantele Frankenstein

Fermierii cer bani pentru plantele Frankenstein Agricultorii le cer guvernanţilor să subvenţioneze şi cultivarea plantelor modificate genetic, de vreme ce aceste produse cuceresc Europa. Uniunea Europeană a interzis în urmă cu trei ani…

Efectele benefice ale alimentelor funcţionale

Alimentele funcţionale sunt acele alimente care, pe lângă principiile nutritive de bază, conţin substanţe active cu efecte benefice asupra sănătăţii, un exemplu în acest sens fiind bacteriile probiotice. Potrivit prof. dr. Mircea…

Hormoni de creştere în ouăle din România

Peste 90% din ouale care se gasesc in supermarketurile din Romania contin hormoni de stres si alte substante nocive pentru sanatate, ele provenind de la gainile crescute in baterii. Pentru a ne fi mai usor sa le identificam, prof. univ.…