Vizita lui Klaus Iohannis în Emiratele Arabe Unite, prima a unui președinte român în ultimii 20 de ani

49

 

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Emiratele Arabe Unite (EAU) în perioada 18-21 martie, la invitația președintelui EAU, Alteța Sa Șeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan. Potrivit Administrației Prezidențiale, este prima vizită a unui șef de stat român în această țară în ultimii 20 de ani.

Liderul român va avea întrevederi cu președintele EAU, șeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan, și cu vicepreședintele și prim-ministrul, șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

“În acest context global, european și regional în evoluție, vizita oficială a președintelui României în Emiratele Arabe Unite se înscrie în dinamica foarte bună a dialogului bilateral româno-emiratez la toate nivelurile, din ultima perioadă, și reflectă soliditatea și complexitatea relației bilaterale”, se arată în comunicatul Președinției României.

Emiratele Arabe Unite reprezintă unul dintre cei mai importanți parteneri ai României în regiune, fiind primul partener comercial al țării noastre în zona Golfului. În acest context, România urmărește dezvoltarea unui parteneriat aprofundat în toate domeniile de interes comun, precizează aceeași sursă.

Vizita liderului român în Emiratele Arabe Unite are ca scop aprofundarea dialogului politico-diplomatic pe teme de maxim interes pentru ambele părți, impulsionarea relațiilor economice dintre cele două state și atragerea de investiții în România prin proiecte în infrastructură, energie, combaterea schimbărilor climatice, securitate cibernetică și securitate alimentară.

Evoluțiile din Orientul Mijlociu, în special cele cu impact direct asupra securității în zona apropiată de UE și NATO, și războiul din Ucraina sunt alte două subiecte de discuție de pe agenda oficială.

“În timpul vizitei, vor fi semnate mai multe documente bilaterale de către miniștri și oficiali români relevanți în domeniul energiei, securității cibernetice și educației”, se arată în același comunicat.

Președintele Klaus Iohannis va vizita și Masdar City, un proiect care își propune să genereze soluții moderne în ceea ce privește securitatea energetică, schimbările climatice și dezvoltarea durabilă.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online