Zi de doliu naţional pe 18 aprilie

29

Duminică, 18 aprilie, în România va fi zi de doliu naţional în memoria victimelor accidentului aviatic petrecut la Smolensk.

Astfel, duminică, în ziua în care va fi înmormântat trupul neînsufleţit al preşedintelui Poloniei, Lech Kaczynski, posturile naţionale de radio şi televiziune din România trebuie să-şi adapteze corespunzător programele, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

“Posturile naţionale de televiziune şi radio vor avea obligaţia să-şi adapteze programul în mod corespunzător”, a spus ea.
De asemenea, pe 18 aprilie drapelul României va fi arborat în bernă la sediile tuturor instituţiilor publice locale şi centrale, ale partidelor, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ şi de cultură.

Şi la misiunile diplomatice ale României, la punctele de trecere a frontierei şi în gări va fi arborat, în bernă, tricolorul.
Preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski, soţia sa, Maria Kaczynska, şi alte 96 de persoane au decedat într-un accident aviatic petrecut în Rusia, la Smolensk, pe 10 aprilie.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online