Zurich va legaliza consumul și vânzarea de canabis în regim de probă

55

Guvernul elvețian a aprobat planuri de legalizare a consumului și vânzării de canabis în Zurich într-un studiu care va evalua beneficiile economice și de sănătate ale reglementării furnizării drogului recreațional.

Ca parte a unui studiu științific de trei ani și jumătate, care va începe în această vară, 2.100 de locuitori ai celui mai mare oraș al Elveției vor putea cumpăra doze reglementate de canabis pentru uz personal dacă sunt de acord să răspundă la un chestionar la fiecare șase luni privind consumul lor. obiceiuri și sănătate.

Unele autorități europene caută să imite statele americane în trecerea către liberalizarea legilor privind consumul de canabis. În Germania, guvernul a dezvăluit planuri pentru legalizarea la nivel național a drogului – cu condiții stricte – în octombrie anul trecut. Încă nu există un termen clar pentru ca legislația din Germania să fie adoptată.

Barbara Burri, liderul proiectului de la departamentul municipal de sănătate din Zurich, a declarat miercuri: „Ideea este de a obține dovezi solide din lumea reală care să servească elaborarea politicilor pentru noi reglementări (naționale) privind canabisul”.

Anunțul guvernului elvețian a urmat aprobării finale din partea departamentului federal de sănătate, marți.

Cannabisul va fi disponibil pentru participanți pentru a cumpăra de la farmacii, dispensare speciale și cluburi sociale din Zurich din iulie la prețuri care pot fi ajustate pentru a reflecta modificările prețurilor pieței negre.

Potrivit sondajelor de sănătate publică din Elveția, unul din trei adulți a încercat canabis. În Zurich, un oraș cu 400.000 de locuitori, se estimează că 13.000 de locuitori sunt utilizatori obișnuiți.

Participanții vor putea alege dintr-o gamă de produse cu diferite concentrații de tetrahidrocannabinol – componenta activă a canabisului.

Vor fi disponibile tulpini de înaltă rezistență, cu până la 20% concentrație de THC. Toate produsele vor fi strict controlate pentru puritate și produse organic de firme elvețiene autorizate.

„Proba se va concentra pe obținerea de date despre efectele diferitelor puncte forte ale canabisului, despre ceea ce îi ajută pe indivizi să ia decizii informate și despre avantajele și dezavantajele diferitelor modele de vânzare”, a spus Burri.

Dovezile procesului vor fi publicate în mod continuu începând cu anul viitor.

Participarea la program va fi disponibilă oricărei persoane cu vârsta peste 18 ani, cu excepția femeilor însărcinate, șoferilor profesioniști și adulților care prezintă orice semne de dependență de droguri sau de sănătate precară ca urmare a consumului de droguri.

Puțin peste o treime dintre cetățenii elvețieni au votat în favoarea legalizării canabisului într-un referendum din 2008, dar opinia cu privire la această problemă s-a schimbat semnificativ de atunci.

Parlamentarii elvețieni au adoptat un amendament la legea narcoticelor din țară în septembrie 2020 pentru a permite legalizarea „pilot” a canabisului. Orașul elvețian Basel a lansat un proces la scară mai mică de legalizare a consumului de canabis în septembrie. Zurich și-a finalizat propunerile pentru o schemă de probă în iulie anul trecut.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online