172 milioane lei, investitii edilitare pentru Iasi

 
Prin planul de investitii edilitare pentru 2009, Primaria Iasi  isi propune realizarea a 31 de obiective  cu un buget alocat de 172 milioane de lei.
 
Pe lista lucrarilor in derulare figureaza reabilitarea Manastirii Golia, construirea Parcului Expozitional "Moldova", reparatii capitale la pasajul Alexandru cel Bun, finalizarea de esplanade si trotuare in Oancea, Nicolina, Parcul Expozitiei si Alexandru cel Bun, precum si realizarea unor lucrari de reabilitare la strazi, trotuare si linii de tramvai, sustine flacarais.ro.
 
Directorul tehnic Mihai Chirica a detaliat obiectivele de infrastructura rutiera: "Vrem sa finalizam lucrarile la calea de rulare a tramvaielor pe tronsonul Strapungere Silvestru – Canta si sa incepem modernizarea liniilor de tramvai de pe strada Elena Doamna. Vom demara lucrarile de ridicare la cota a liniilor de tramvai la intersectiile cu drumurile nationale. Pentru cei 2,6 kilometri de linie am estimat costuri de 780 mii lei".
 
Municipalitatea va continua proiectul de construire a locuintelor sociale in zona Gradinari si va lansa construirea de locuinte pentru tineri, in zonele Dacia, str. Tabacului, b-dul Chimiei si str. Smardan, investitii de 375.000 euro. Un proiect mai vechi al Primariei, amanat timp de un deceniu, este mutarea Regiei Autonome de Transport Public din zona Garii, pentru eliberarea a 4 hectare de teren in vederea ridicarii noii autogari a Iasului.
 
O investitie de 7 milioane lei este prevazuta pentru preluarea sistemului de iluminat public de la compania E.ON. Aproximativ 500 mii lei vor fi alocati pentru proiectarea a doua parcari multietajate in zonele Alexandru cel Bun (zona Olimp – 1200 mp) si Dacia (str. Tabacului – 1800 mp).
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata