Agenţiile de turism vor opera reduceri de preţuri de până la 30%, anul viitor

 
Majoritatea agenţiilor autohtone de turism vor opera, începând cu primele luni ale anului 2009, reduceri de preţuri de până la 30%, pe fondul acutizării impactului crizei financiare asupra sectorului de profil, a declarat preşedintele ANAT, Dragoş Anastasiu.
 
Potrivit operatorilor de turism, reducerile de tarife pot proveni din mai multe direcţii, tocmai de aceea nivelul de reducere al pachetelor va varia de la caz la caz. Conform preşedintelui Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), principala sursă care va determina scăderi de preţuri va fi reprezentată de ieftinirea tarifelor hotelurilor, care ar putea scădea cu până la 10%.
 
Directorul de marketing al J'Info Tours, Cristina Irimia, a spus la rândul său că "una dintre strategiile de marketing la care vor fi constrânşi hotelierii în vreme de criză, constă în reducerea semnificativă a tarifelor. Variantă care va fi preferată celei de a sta cu hotelurile goale. În aceste condiţii, reducerea tarifelor la hoteluri se va reflecta imediat în costul pachetului turistic".
 
Pe de altă parte, "din partea operatorilor de transport nu ne putem aştepta la modificări importante de preţuri. Operatorii aerieni nu vor putea ieftini tarifele decât cu maxim cinci procente, asta din cauza costurilor de operare mari", a afirmat directorul executiv al Millennium Tour, agenţie specializată în vânzarea biletelor de avion, Dragoş Penca.
 
Unele agenţii de turism au luat în calcul o reducere a preţurilor sejururilor prin micşorarea procentului comisioanelor percepute de ei. "Preţurile pachetelor turistice sunt dictate de piaţă. Dacă vom considera necesar, nu excludem o reducere a comisionului", a declarat directorul Eximtur, Radu Morariu.
 
"O reducere exagerată a preţurilor în turism nu va avea loc, mai ales că cel puţin până în momentul de faţă nu am observat ieftiniri ale hotelurilor decât în Turcia. Dacă o va cere însă piaţa, vom trece şi la reduceri de comision", a afirmat proprietarul Prestige Tours, Mircea Vladu.
Totodată, directorul executiv al Perfect Tour a adăugat că unele agenţii ar putea trece la implementarea unor noi pachete turistice, precum ofertele de sejururi "plăteşti 5 nopţi şi beneficieză de 6".
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata