Alro ar putea scădea producţia cu 50%

 
Vimetco a recomandat, la sedinta Consiliului de Administratie, sa fie operate noi scaderi ale productiei la Alro SA si sa se diminueze numarul de angajati, urmare a reducerii pretului aluminiului, care a scazut cu peste 50% de la mijlocul lui iulie 2008 si pâna in prezent, se arata intr-un comunicat al Alro SA. Aceasta recomandare vine ca urmare a unei analize generale a operatiunilor globale ale Vimetco.
 
Decizia finala va fi luata la inceputul saptamânii viitoare la sedinta programata a Consiliului de Administratie al Alro. Reducerea productiei, luata in discutie, ar putea fi de pâna la 50%. De asemenea, anul viitor, numarul angajatilor s-ar putea diminua cu 1.200. Alro va cauta si modalitati de reducere a costurilor cu materiile prime, precum alumina, cocs, smoala si alte materiale si servicii. Alro si Vimetco vor respecta toate prevederile legale aplicabile in acest caz.
 
“În ultimele luni, pretul aluminiului a scazut in conditiile in care economia mondiala se indrepta spre recesiune. Suntem una din primele companii care am reactionat la deteriorarea pietei, anuntând reduceri ale productiei in China, inca din luna octombrie. În momentul de fata, pretul aluminiului a ajuns la un nivel care ne obliga sa luam in calcul noi reduceri ale productiei in România, pentru a ramâne competitivi si pentru a ne pastra nivelul de lichiditati banesti ale grupului si ale unitatilor locale”, a precizat Christian Wuest, presedintele Alro SA.
 
Alro este o subsidiara a Vimetco N.V., companie globala de aluminiu primar si procesat, integrata pe verticala. ALRO este cel mai mare producator de aluminiu din Europa Centrala si de Est, având o capacitate de productie instalata de 265.000 tpa. Principalele piete de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeana (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania si România).
 
Compania are exporturi in Statele Unite si Coreea de Sud. Alro SA este cel mai mare producator de aluminiu din Europa Centrala si de Est. Alro este o subsidiara a Vimetco N.V., companie globala de aluminiu primar si procesat, integrata pe verticala. ALRO este cel mai mare producator de aluminiu din Europa Centrala si de Est, având o capacitate de productie instalata de 265.000 tpa. Principalele piete de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeana (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania si România).
 
Compania are exporturi in Statele Unite si Coreea de Sud. Combinatul este certificat ISO 9001 pentru managementul calitatii si are certificatele NADCAP si EN 9001 pentru unitati de productie pentru industria aerospatiala, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiu primar ale Bursei de Metale de la Londra (London Metals Exchange – LME).
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata