ANOSR solicită acces la dezbaterile din Senat la Legea Educaţiei

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România a solicitat Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senat şi Biroului permanent al acestei Camere permisiunea de a participa la şedinţele de lucru ale comisiei, a declarat miercuri, 2 iunie,  vicepreşedintele organizaţiei studenţeşti, Cristina Fiţ.

„Vom milita în continuare pentru introducerea unui amendament cu privire la incompatibilitatea funcţiilor de conducere cu foşti colaboratori ai securităţii, conform Legii lustraţiei. Vom vocifera pentru imposibilitatea modificării contractelor de studiu în timpul anului universitar şi vom cere în continuare prezenţa studenţilor în toate comisiile şi consiliile din universitate, precum şi în comisia de alegere a rectorului.

Studenţii vor susţine, de asemenea, limitarea mandatelor de rector la maximum două. ANOSR va readuce în discuţie nevoia căminelor universitare de a deveni unităţi non-profit. În contextul în care sunt finanţate din bani publici, căminele nu trebuie să reprezinte o sursă de venituri pentru universităţi”, a susţinut Fiţ.

Potrivit acesteia, un alt amendament pe care studenţii îl vor susţine cu tărie este independenţa studenţilor reprezentanţi, ANOSR urmând să solicite ca universităţile să nu aibă posibilitatea de a limita statutul de student reprezentant.

ANOSR reuneşte 64 de organizaţii studenţeşti şi este membră a European Students’ Union (ESU).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata