Asocierile fără personalitate juridică trebuie să depună declaraţiile de venit pâna in 16 martie 2009

 
Asocierile fara personalitate juridica constituite intre persoane fizice sau intre persoane fizice si persoane juridice române cu statut de microintreprindere trebuie sa depuna Declaratia anuala de venit (formularul 204) pâna la data de 16 martie 2009, se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).
 
Declaratia se depune de catre asociatul desemnat prin contractul de asociere sa raspunda pentru indeplinirea obligatiilor asocierii fata de autoritatile publice fie direct, la registratura administratiei financiare unde este inregistrata asociatia, fie prin scrisoare recomandata. Declaratia se depune pentru veniturile din activitati independente, inclusiv din activitati adiacente sau din activitati agricole.
 
Asocierile care realizeaza mai multe categorii de venit depun câte o declaratie pentru fiecare categorie de venit in parte. Nerespectarea termenului de depunere a „Declaratiei anuale de venit pentru asocierile fara personalitate juridica”, formularul 204 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei.
 
 
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata