Autorizaţiile emise de Ministerul Agriculturii pentru Vinia SA şi Cotnari SA din Iaşi

 
Preşedintele directoratului societăţii Cotnari, Constantin Deleanu, prezintă vineri (19 decembrie 2008) printr-un comunicat, autorizaţiile emise de Ministerul Agriculturii pentru Vinia SA şi Cotnari SA.
 
Astfel, dreptul de a produce vin cu denumire de origine controlată este legiferat prin ordinul Ministrului Agriculturii nr.52/2003, în timp ce din autorizaţia cu nr.1.130/18.07.2008, reiese că Ministerul Agriculturii acordă producătorului Vinia SA dreptul de a folosi denumirea de origine "Cotnari" pentru vinurile Tâmâioasă românească şi Grasă de Cotnari.
 
Acesta precizează că, dacă ar fi proprietarul Carrefour, "mâine aş concedia pe cei care asigură managementul păgubos, de la departamentul achiziţii băuturi".
"Nu înţeleg cum lipsesc produsele companiei Cotnari şi, în schimb, sunt acceptate falsurile. În reţeaua METRO vindem peste 1 milion de sticle pe an. Pe cei de la Carrefour nu-i interesează profitul ?", se întreabă Constantin Deleanu.
 
În urmă cu câteva zile, reprezentanţii societăţii Cotnari SA anunţau că se gândeau la posibilitatea de a deschide o acţiune în instanţă Carrefour pentru că i s-au adus prejudicii de imagine prin comercializarea unor produse cu eticheta "Cotnari", care nu corespund calităţii vinului realizat de celebrul producător.
 
Declaraţiile au fost făcute după ce reprezentanţii societăţii au aflat că pe rafturile Carrefour se află soiuri de vin Cotnari, cu etichetă identică celei a Cotnari SA. Vinurile, deşi poartă denumirea şi holograma de Grasă de Cotnari sau Frâncuşă românească, sunt îmbuteliate de Vinia SA, ci nu de Cotnari SA, cel care a obţinut peste 32 de medalii şi premii doar în cursul acestui an pentru calitatea produselor.
 
Deleanu susţine că a aflat de existenţa vinurilor Cotnari la Carrefour, abia după ce a primit reclamaţii din partea unor consumatori nemulţumiţi de calitatea slabă a vinului.
Reprezentanţii Vinia SA nu au putut fi contactaţi pentru a-şi exprima punctul de vedere.
În replică, reprezentanţii reţelei de hipermarket-uri Carrefour au ameninţat că vor chema la bară Cotnari SA pentru că i s-au adus prejudicii de imagine.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata