Boc vrea sa reînvie programul „Produs in România”

 
Guvernul isi propune  lansarea  programului „Produs in România”, in ideea sensibilizarii românilor cu privire  la produsele autohtone si pentru a sustine economia româneasca, a spus miercuri (18 martie 2009) premierul Emil Boc, la o reuniune pe teme economice.
 
„Cred ca ar trebui relansat in România un program, care, intr -o forma sau alta a mai existat, si nu cred ca  incalcam nici o regula  sau o norma  europeana.  Este  vorba  de  programul „Produs in România”, si aici nu ma refer doar la firmele autohtone care produc in România, ci si la firmele straine care sunt in România, dar produc diverse lucruri in aceasta tara.
Cred ca avem datoria ca si guvernanti sa lansam un asemenea proiect, ca sa ii sensibilizam pe români, pe de -o parte, aratându-le ca in România avem produse din agricultura – e adevarat, destul de putine din nefericire si trebuie sa ne gândim cum relansam acest domeniu  –  in domeniul industriei auto, in domeniul asigurarilor,  in domeniul financiar bancar, in domeniul altor activitati economice”, a precizat Boc.
 
El a afirmat ca aceasta este o modalitate de a ne face cunoscuti in lume, prin impunerea pe piata mondiala a unor produse românesti. „Repet, fara  sa  fac  distinctie  intre  investitorul strain sau autohton, dar  care  produce  in România. Aceasta este cea mai buna modalitate de a ne face cunoscuti in lume , in Europa, prin impunerea pe piata mondiala, pe piata europeana, a unor produse din România, iar prin produs inteleg toata gama de produse si servicii pe care o tara le poate crea”, a mentionat primul-ministru.
 
Seful Executivului a anuntat ca la inceputul fiecarei sedinte de guvern se aloca o importanta parte de timp fiecarui domeniu structural al economiei românesti.
„Am avut o abordare la nivelul industriei auto, vom avea abordari cu privire la agricultura, la domeniul constructiilor,  la  energie,  la  siderurgie.  Adica  niciun domeniu strategic  din economia româneasca, piata asigurarilor, piata financiara nu va ramâne si nu va scapa din atentia Guvernului si pe fiecare componenta vom concepe ceea ce credem ca este cel mai bine pentru a sustine diversele domenii din economia româneasca”, a spus Emil Boc.
 
La sfarsitul anului trecut, oficialii de la Zagreb au fost aspru criticati de reprezentantii Uniunii Europene, la care Croatia vrea sa adere, dupa ce au lansat o campanie prin care populatia era incurajata sa cumpere produse autohtone, similara cu cea propusa de Emil Boc.
 
 
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata