Bucureştiul devine Capitala termală a Europei, printr-o investiţie de 50 de milioane de euro în complexul Therme

Capitala va deveni, din data de 14 ianuarie, un punct de atracție pe harta exclusivistă a orașelor cu tradiție în utilizarea apelor termale – Roma, Viena, Budapesta, datorită unei investiții de circa 50 milioane de euro în complexul termal Therme.

 Therme București este cel mai mare complex termal din Europa construit greenfield, pe un areal de 250.000 de mp, având o suprafață totală de peste 30.000 mp și o capacitate de 4.000 de persoane simultan.

Apa termală de la Therme București este extrasă de la o adâncime de peste 3.100 de metri. Spațiile verzi formează cea mai mare grădină botanică din România cu peste 800.000 plante, unele unice, precum Copacul vieții.

Complexul Therme București este proiectat pentru o seismicitate de 9 grade pe scara Richter. Ne așteptăm ca în primul an să avem între 800.000 — 1 milion de vizitatori. Centrul este o construcție cu un grad de eficiență energetică extrem de ridicat, a cărei autonomie energetică este asigurată 320 din 365 de zile pe an. Din punct de vedere al eficienței energetice, Therme București funcționează din resurse proprii în proporție de 90%‘, a precizat Stelian Iacob, administratorul centrului.

Bucureștiul este al doilea cel mai mare oraș termal din Europa, după prima și cea mai veche capitală termală atestată istoric: Roma.

La Therme București, apa geotermală este adusă la suprafață de la o adâncime de peste 3.100 de metri. Forajul este o dublă premieră pentru România modernă, pentru că este cel mai adânc foraj de apă termală realizat după 1989 și folosește o tehnică revoluționară, care păstrează toate calitățile fizice și chimice ale apei, până la suprafață. Noutatea absolută din zona Spa & Wellness este oferită de cele șase saune tematice și o baie de aburi.

Zona Galaxy din cadrul Therme București deține cel mai spectaculos sistem de tobogane indoor din Centrul și Sud-Estul Europei. Lungimea totală a acestora este de 1,5 kilometri, iar zonele de plecare au o înălțime de până la 14 metri, ele fiind concepute pentru a oferi multiple ocazii de entertainment pentru toate vârstele.

Zona cuprinde 16 tobogane, dintre care 7 pentru copii, 2 tobogane care ‘străpung’ acoperișul clădirii, tobogane interactive cu jocuri de lumini sau ‘Racer’, unde pot concura până la 3 participanți simultan, precum și ‘Crazy River’, cu un volum de apă de peste 2.500 mc/oră. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: captura foto youtube, Video: Smile Media/youtube.com

Citește și
1 Comentariu
  1. andreea spune

    Mi se pare a fi un proiect copiat in intregime dupa unul existen in Germania de cel putin 10 ani. Nu ca ar fi ceva rau. Sper ca se va ridica la nivelul asteptarilor din punct de vedere calitativ precum si al serviciilor oferite
    http://www.therme-badwoerishofen.de/index.php?option=com_content&view=article&id=99&Itemid=129

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata