Cătălin Predoiu, nominalizat pentru funcţia de ministru al justiţiei

 
Actualul ministru al Justiţiei a fost nominalizat vineri (19 decembrie 2008) seara, pentru un nou mandat, potrivit anunţului liderilor PD-L şi PSD, Emil Boc, respectiv Mircea Geoană.
 
Potrivit lui Boc, cele două formaţiuni au căutat o persoană care să nu aparţină nici unuia dintre cele două partide, "direct sau indirect", care să fie o garanţie că procesul de reformă al justiţiei merge mai departe şi că "în iulie 2009, România va avea ridicată monitorizarea pe justiţie şi ţara noastră va fi un stat cu drepturi depline în UE şi sub aspectul justiţiei".
 
"Nu în ultimul rând, cred că este vorba despre o persoană care poate să asigure continuitatea reformei justiţiei implicit sub aspectul finalizării actualelor coduri care se află în fază finală. Numele persoanei care răspunde acestor exigenţe este Cătălin Predoiu, actualul ministru al Justiţiei", a spus Boc.
 
Cei doi lideri politici au anunţat că ministrul nominalizat al Justiţiei va renunţa la calitatea politică de membru al Partidului Naţional Liberal.
Liberalul Bogdan Olteanu, membru în Biroul Politic Central al partidului, a declarat că va solicita excluderea din PNL a ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, pe motiv că acesta a acceptat să fie nominalizat pentru un nou mandat, de data aceasta în Cabinetul Boc.
 
El a arătat, însă, că nominalizarea lui Predoiu de către actuala coaliţie de guvernare pentru un nou mandat la Justiţie, demonstrează competenţa profesională a acestuia.
Născut la 27 august 1968, la Buzău, Cătălin Predoiu a absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti (1991). Doctor în Drept Comercial, summa cum laudae, 2004.
 
Avocat (1991 – 1995), avocat asociat al SCA Zamfirescu Racoţi Predoiu (din 2005), asociat fondator al SCA Racoţi – Predoiu, care a oferit consultanţă şi Rompetrol (1995-2005). Este membru al Consiliului Baroului Bucuresti din 2003.
A predat drept comercial la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti.
Membru al PNL din 1991.
 
A fost numit de preşedintele Băsescu, la 29 februarie 2008, în funcţia de ministru al Justiţiei, la scurt timp după nominalizarea acestuia de către premierul Tăriceanu.
Membru al Baroului Bucureşti din 2003, este autorul unor articole şi studii în materia dreptului comercial, publicate în reviste de specialitate din România.
Lui Cătălin Predoiu i-a fost acordat Premiul Academiei Romane în calitate de co-autor al unui tratat privind societăţile comerciale.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner