Cel mai vechi hotel din lume se află în Japonia

Cu o istorie de funcţionare de peste 1.300 de ani, cel mai vechi hotel din lume oferă şi astăzi servicii de relaxare cu ape termale pentru iubitorii unei zone izolate de munte.

Hanul Nishiyama Onsen Keiunkan, din prefectura Yamanashi, Japonia, a fost deschis în anul 705 de către Fujiwara Mahito, fiul lui Fujiwara Kamatari, care a lucrat în slujba celui de-al 38-lea împărat al Japoniei, Tenji (668-672).

Potrivit istoriei hotelului, în toate timpurile, complexul de găzduire şi relaxare a fost administrat de aceeaşi familie. În zilele noastre, managementul hotelului a ajuns la a 52-a generaţie, un succes care ar putea stabili un alt record, pentru cea mai veche afacere din lume gestionată de aceeaşi familie.

Pentru că a fost fondat în era Keiun, hanul a fost denumit Keiunkan. A fost vizitat de nenumăraţi oaspeţi, orăşeni şi comandanţi militari. Se spune că, odată cu unificarea Japoniei, după perioada de război, locul a fost vizitat de două ori de shogunul Tokugawa Ieyasu, fondatorul shogunatului Tokugawa (1603-1867).

Gazdele hotelului evidenţiază pe pagina de prezentare a complexului turistic că la Keiunkan se întruchipează o ospitalitate neschimbată, întreţinută de spiritul armoniei japoneze faţă de oaspeţi.

Keiunkan se află în aceeaşi regiune cu Muntele Fiji, inclus în patrimoniul mondial UNESCO, însă website-ul hotelului avertizează că muntele sacru al Japoniei nu poate fi văzut din zona unde este localizat complexul.

Conform Guinness World Records, al doilea hotel ca vechime din lume se află tot în Japonia. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata