Celhart Donaris a înregistrat pierderi de 6 milioane lei, în 2008

 
Combinatul de celuloza si hârtie din Braila, SC „Celhart Donaris”, a inregistrat, anul trecut, pierderi de sase milioane de lei. Veniturile companiei s-au cifrat, in 2008, la 39,4 milioane lei, in scadere cu aproape 20 milioane lei fata de 2007, când veniturile totale s-au ridicat la 60 milioane lei.
 
Compania a anuntat ca, anul trecut, a fost unul foarte greu pentru activitatea societatii, care a inregistrat datorii de 19,9 milioane lei, având de recuperat creante in valoare de 6,7 milioane lei.
Conducere Celhart Donaris a notificat, in ianuarie 2009, Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) si Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila cu privire la intentia de concediere colectiva a 104 de persoane dintre cei 122 salariati. Patronatul nu a precizat daca aceste persoane, care urmeaza a fi disponibilizate, vor primi sau nu plati compensatorii, ceea ce a stârnit nemultumiri in rândul angajatilor, acestia organizând un protest spontan pe 13 ianuarie.
 
Combinatul de Celuloza si Hârtie din Braila, un actor important pe piata economica locala si nationala, urmeaza sa isi inchida portile cu aceasta ultima runda de disponibilizari. Activitatea de productie a fabricii a fost sistata inca din octombrie 2008, salariatii fiind trimisi fie in concediu de odihna, fie in somaj tehnic.
 
În cursul anului 2007, compania a procedat in doua rânduri la concedierea colectiva a peste 400 de angajati, in primavara plecând 170 de angajati, iar in iarna 244 de persoane. SC Celhart Donaris a inregistrat, in 2007, o pierdere de 8,91 milioane lei, raportat la o cifra de afaceri de 37,4 milioane lei.
 
Contractul de privatizare a Celhart Donaris a fost semnat in ianuarie 2004, pachetul majoritar de actiuni fiind cumparat de grupul de firme „Ecopack – Ecopaper” din Brasov, care omului de afaceri Vladimir Cohn. Înainte de privatizare, societatea functiona cu 1.500 de angajati, iar imediat dupa privatizare noul patron a decis sa concedieze 640 de salariati.
 
 
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata