Centrul Judeţean de Informare şi Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, inaugurat

 
Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) au inaugurat vineri (19 decembrie 2008) Centrul Judeţean de Informare şi Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă. Instituţia este prima de acest gen din ţară şi îşi propune să ofere cetăţenilor şi autorităţilor publice locale din judeţul Vaslui, facilităţi de informare, pregătire şi instruire, în scopul creşterii capacităţii de a se apăra împotriva dezastrelor sau calamităţilor.
 
"Dorind să vină în sprijinul cetăţenilor, Consiliul Judeţean Vaslui împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Podul Înalt" al judeţului Vaslui au reuşit iniţierea şi finalizarea unui proiect de finanţare prin fonduri europene pentru amenajarea şi dotarea unui centru judeţean de informare şi pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă. Investiţia se ridică la aproximativ 120.000 de euro", a declarat preşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi.
 
În cadrul proiectului s-au editat pliante de informare, hărţi cu zonele de risc din judeţul Vaslui în ceea ce priveşte producerea unor situaţii de urgenţă, s-au achiziţionat calculatoare şi echipamente audio-video, fiind amenajată o sală de curs cu o capacitate de 80 de locuri.
 
"În ultimii ani s-a constatat o creştere a riscurilor ce ameninţă viaţa şi sănătatea cetăţenilor, mediul înconjurător, patrimoniul public şi privat. De aceea am considerat că un astfel de centru de informare este o investiţie importantă. Avem nevoie de sprijinul cetăţenilor.
 
Chiar dacă nu ne dorim, aceste dezastre se produc şi este esenţial ca, pe lângă cei pregătiţi în mod special să acţioneze în situaţii de urgenţă, să ne fie alături şi populaţia, care trebuie informată", a declarat col. Neculai Olaru, şeful IJSU Vaslui.
În cursul anului viitor, reprezentanţi ai centrului nou deschis vor organiza campanii de informare privind situaţiile de urgenţă în toate comunele judeţului.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata