Chile – Elveţia 1-0, în Grupa H

Chile a învins Elveţia cu scorul de 1-0 (0-0), luni la Port Elizabeth, în Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Africa de Sud.

Unicul gol a fost marcat de Mark Gonzalez (75), iar chilienii au făcut un pas foarte mare spre optimile de finală.

Sud-americanii au încercat să conducă jocul încă din start şi au reuşit acest lucru, într-o manieră mai clară de la mijlocul reprizei, când elveţienii au rămas în inferioritate numerică, după eliminarea uşoară a lui Behrami (31).

Chilienii au avut cele mai clare şanse de gol, Benaglio respingând şuturi bune ale lui Vidal şi Carmona (10), pentru ca să fie la post şi în minutul 40, la şutul din careu, fără elan, al lui Alexis Sanchez. În rest, o defensivă betonată a elveţienilor şi încercări ale rapizilor chilieni de a sparge acest baraj.

În partea secundă, defensivă elveţienilor a rezistat tot mai greu, chiar a cedat în minutul 49, când Alexis Sanchez a trimis balonul în plasă (49), dar golul a fost anulat pentru un ofsaid. Acelaşi Sanchez a fost deposedat in extremis de von Bergen (50), iar apoi a fost blocat de Benaglio (56).

Dominarea cvasitotală a sud-americanilor s-a concretizat în minutul 75, când Benaglio a ieşit neinspirat din poartă, Paredes a centrat şi Mark Gonzalez a înscris cu capul în poarta goală: 1-0. Paredes a irosit ocazii rarisime de a tranşa disputa, în min. 84 şi 90. Derdiyok (90+1) a ratat şi el egalarea, din poziţie ideală. Elveţienii nu au tras decât o dată pe spaţiul porţii în acest meci, prea puţin pentru a spera mai mult.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata