Cine mai doarme în pat cu tine şi n-ai ştiut… Acarienii!

– În medie o saltea conţine un număr estimat de 42.000 de acarieni la fiecare 30 g.

– Până la 10% din greutatea unei perne de 2 ani poate fi reprezentată de acarienii morţi şi excremenetele acestora.

– Alergia la acarieni este o cauza principală a astmului şi eczemelor (cei alergici la acarieni nu sunt alergici propriu-zis la aceştia, ci la excrementele lor)

– Expunerea la acarieni în primul an de viaţă poate fi extrem de dăunătoare, devenind cauza unei alergii permanente.

 

Numele lor din dicţionar este Dermatophagoides pteronissinus, în traducere ACARIENI. Sunt microscopici şi se ascund în saltelele de pat, covoare, tapiţerii, haine groase. Mediul lor prielnic de dezvoltare este cel în care există praf şi particule de piele descuamată, şi tocmai de aceea putem spune că acarienii preferă să se instaleze în special în dormitoarele noastre – mai exact, în perna şi patul în care dormim. Într-un gram de praf pot să trăiască aproximativ 19.000 de acarieni, deci am putea spune ca stăm în casă cu familia şi acarienii. Doar că ei nu plătesc întreţinere!

Cu toate că în aparenţă sunt invizibili şi inofenisivi, excrementele acarienilor pot cauza reacţii alergice şi eczeme, mai ales copiilor mici şi bolnavilor de astm.

Problema contaminării pernelor nu este valabilă doar acasă, ci şi în spitale. Aproximativ o treime din greutatea unei perne de spital o reprezintă un amestec de praf, piele moartă şi acarieni, atrag atenţia specialiştii britanici din cadrul companiei medicale Barts and The London. Ei au testat sute de perne din spitalele proprii şi au descoperit în interiorul lor atât obişnuiţii acarieni, cât şi microbi periculoşi, cum ar fi Escherichia coli şi Staphilococcus aureus. “Aceşti microbi pot şi chiar vor fi transmişi viitorilor pacienţi dacă nu se iau măsuri pentru igienizarea lor”, a atenţionat medicul Arthur Tucker, coordonatorul studiului.

 

Sfaturi utile pentru exterminarea lor:

1. Vei scăpa de acarieni aerisind regulat toate camerele şi spălând frecvent şi schimbând lenjeria de pat. Dacă eşti un cumpărător isteţ, te vei asigura că nu numai faţa de pernă se poate spăla, ci şi perna în sine. Aşadar, când alegi o pernă nouă, dă prioritate celor pe care le poţi spăla la temperaturi de peste 55°C.

2. Folosiţi perne, saltele şi pilote umplute cu materiale naturale inovative, care împiedică înmulţirea populaţiilor de acarieni în timp ce asigură, de asemenea, protecţie împotriva dezvoltării unor game de bacterii. Dupa 3 ani, se recomandă să schimbi chiar şi pernele de calitate superioară, deoarece materialele vor fi uzate şi nu vor mai fi igienice.

3. Ideal ar fi să îndepărtăm din dormitoare orice sursă care adună praful, de la florile artificiale şi până la covor… (dacă totuşi suntem ataşaţi de ideea de a avea covor în cameră, atunci îl putem înlocui pe cel vechi cu unul uşor de spălat, pe care să îl “împrospătăm” frecvent)

4. Aspiraţi salteaua cu un aspirator cu putere mare de extracţie a prafului şi găsiţi-i o învelitoare de calitate, ce opreşte proliferarea acarienilor.

PROMO

Fata de perna anti-acarieni

Fata de perna din tesatura AMICOR PURE ce opreste proliferarea acarienilor

Saltea Baby Silpure

Saltea speciala hipoalergenica pentru copii

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata