CM2010 – Tristul Buletin medical

Sezonul încărcat, uzura formidabilă mai ales pentru jucătorii de primă mână, care dispută, cu echipele lor de club, mai multe competiţii deodată, şi mai ales până în fazele finale, au dus la numeroase accidentări, printre indisponibilii pentru CM2010, definitiv sau doar temporar, aflându-se multe vedete. Iată un trist buletin medical.

Indisponibili definitiv pentru Cupa Mondială:

Nani. Portughezul a trebuit să renunţe marţi, după ce s-a accidentat la umăr într-un antrenament la Lisabona.

Michael Ballack
. Căpitanul Germaniei a fost îndepărtat din lot cu o gleznă afectată puternic de un atac întârziat al ghanezului Kevin-Prince Boateng, la finala Cupei Angliei, dintre Chelsea şi Portsmouth, din mai.

Rio Ferdinand
. Căpitanul Angliei va absenta de la turneul final, după ce s-a lovit la genunchi chiar la primul antrenament al lotului în Africa de Sud, vineri.

Michael Essien.
Mijlocaşul ghanez are o accidentare recurentă, la genunchi, încă de la Cupa Africii pe Naţiuni, din ianuarie, după care nu a reuşit să se refacă.

John Obi Mikel
. Nigerianul a fost obligat să renunţe la turneu, lovit la gleznă la primul antrenament cu mingea al Nigeriei în Africa de Sud, vineri.

Lassana Diarra
. Mijlocaşul la recuperare nu va juca în Africa de Sud, după ce a fost trimis acasă din cantonamentul Franţei din Alpi, acuzând probleme stomacale. Unii comentatori se întreabă dacă este vorba de o problemă medicală sau de antrenor.

David Beckham. Cel mai selecţionat jucător de câmp englez a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile în timpul împrumutului la clubul englez AC Milan, în martie, nemaiputând participa la al 4-lea turneu final din carieră.

Rene Adler
. Prima opţiune pentru postul de portar al Germaniei a fost operat la o coastă, după o accidentare din luna mai, declarând forfait pentru Mondiale.

Simon Rolfes
. Mijlocaşul german a ieşit din proprie iniţiativă din lotul german pentru Cupa Mondială, întrucât nu s-a putut pregăti corespunzător, după o lungă convalescenţă, urmare a unei operaţii la genunchi, în ianuarie.

Christian Traesch. Mijlocaşul german, care a fost considerat unul dintre posibilii înlocuitori ai lui Michael Ballack, a declarat forfait, accidentându-se la gleznă la un amical în cantonamentul din Italia.

Heiko Westerman. Fundaşul german a devenit indisponibil după ce şi-a fracturat un deget la picior, în amicalul cu Ungaria, de săptămâna trecută.

Miroslav Karhan. Recordmanul selecţiilor în echipa Slovaciei va lipsi de la prima apariţie a acestei ţări la Mondiale, din cauza unei accidentări de ultim moment.

Incerţi:

Didier Drogba. Puternicul atacant ivorian a fost operat cu succes la antebraţul fracturat sâmbătă, dar rămâne incert. Oricum, se pare că primul meci, cu Japonia, de vineri, l-a ratat.

Arjen Robben. Aripa olandeză s-a accidentat la tendon, iar antrenorul Bert van Marwijk a precizat că nu va juca primul meci, împotriva Danemarcei, pe 14 iunie, dar că echipa sa va încerca să se califice mai departe, ‘pentru a-i da posibilitatea lui Arjen să evolueze în Africa de Sud’.

Andrea Pirlo. Mijlocaşul italian, placa turnantă a echipei campioană mondială, lipseşte sigur de la meciul de debut, cu Paraguayul, dar ar putea fi indisponibil chiar întregul turneu, după ce s-a lovit serios la gambă în amicalul pierdut, 1-2, cu Mexicul.

Harry Kewell
. Extrema australiană este incertă nu pentru că ar fi accidentat acum, ci pentru că din decembrie nu a prea evoluat, nerefăcut. A fost adus în lot în speranţa că va intra în formă în pregătiri, dar starea lui nu este îmbucurătoare.

Tim Brown.
Nu se ştie dacă vicecapitanul neo-zeelandez se va reface la timp după operaţia după fractura de claviculă suferită în partida amicală cu Australia de luna trecută.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata