Codul vamal a fost modificat

 
Introducerea sau scoaterea din tara, prin locurile stabilite pentru control vamal, a bunurilor sau marfurilor care au valoare in vama mai mare de 20.000 de lei prin sustragerea de la control va constitui infractiune de contrabanda. Guvernul a modificat in acest sens Codul vamal, printr-o ordonanta de urgenta adoptata in sedinta de miercuri, 1 aprilie 2009.
 
Potrivit unui comunicat al Biroului de presa al Guvernului, in situatia in care valoarea bunurilor sustrase controlului vamal este mai mica de 20.000 de lei fapta nu va constitui infractiune, ci contraventie. Legislatia in vigoare prevedea ca este infractiune de contrabanda introducerea in sau scoaterea din tara, prin orice mijloace, a bunurilor sau marfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal.
 
Noua reglementare din legislatia vamala a fost facuta in contextul in care se constata o crestere a numarului de situatii in care se scot sau se introduc in tara, prin sustragerea de la controlul vamal, a unor bunuri care ar trebui plasate sub regim vamal, cele mai semnificative din punct de vedere al impactului bugetar fiind cele privind tigarile. Sanctionarea acestor fapte numai contraventional nu descuraja comiterea lor in continuare, se mai precizeaza in comunicat.
 
 
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata