Constantin Nita: IMM-urile reprezinta motorul cresterii economice

 
Constantin Nita, desemnat pentru portofoliul Ministerului pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii, Comert si Mediul de Afaceri, a declarat duminica (21 decembrie 2008) la Brasov, intr-o conferinta de presa, ca MIMMCMA este un minister foarte complicat, dar pentru inceput sunt câteva prioritati pentru ca IMM-urile sa fie revigorate si sa primeasca sprijin, pentru ca acestea reprezinta motorul cresterii economice. Nita a precizat ca, din punct de vedere fiscal, pentru inceput doua directii sunt fundamentale.
 
“Va trebui sa gasim solutii ca impozitul pe profitul reinvestit sa fie eliminat, mai ales in tehnologie. De asemenea, vom introduce impozitul forfetar, in asa fel incât sa crestem veniturile la bugetul de stat si sa dam posibilitatea de miscare a IMM-urilor”, a precizat Nita. Acesta a aratat ca prioritatile mentionate sunt prevazute in programul de guvernare si vor fi puse in aplicare cât se poate de repede.
 
În opinia lui Nita, dezvoltarea si promovarea exporturilor este,l de asemenea, o prioritate, deoarece comertul exterior este unul dintre obiectivele importante ale guvernului viitor. Tot pentru buna desfasurarea a activitatii IMM-urilor, Nita a amintit câteva solutii, cum ar fi capitalizarea CEC Bank pentru IMM-uri, pentru a le da posibilitatea sa ia credite. De asemenea, se are in vedere revitalizarea activitatii bancii Eximbank.
 
Întrebat daca pentru judetul Brasov are o serie de prioritati in ceea ce priveste activitatea IMM-urilor, Nita a spus ca inca nu s-a gândit la proiecte majore care sa se dezvolte in Brasov, dar in mod cert va sprijini construirea autostrazilor Bucuresti-Brasov si Brasov-Bors si ocolitoarea municipiului Brasov. Potrivit lui Nita, anul 2009 va fi un an foarte greu, un an al restrângerii exagerate pâna la minimum necesar a cheltuielilor in institutiile publice, unde nici nu se mai pune problema unor noi investitii.
 
“Vom face o analiza foarte serioasa a numarului de persoane angajate in institutiile bugetare si, in maxim 10 zile, vom sti exact ce vom face. Se stie foarte clar ca dimensiunea personalului din administratie a crescut foarte mult in intervalul 2004 – 2008 si nu cred ca este necesar tot personalul”, a spus Nita. În ceea ce priveste activitatea filialei PSD Brasov, Nita a spus ca, dupa sarbatori, se va analiza in Consiliul Judetean si se va stabili o echipa care va conduce partidul in lipsa sa. El a precizat ca activitatea filialei va continua cu si mai mare sârguinta, pentru ca este o filiala puternica si activitatea nu trebuie sa decada.
 
Referitor la alianta locala PSD-PNL-UDMR, constituita dupa alegerile locale, Nita a precizat ca ea va functiona in continuare si ca se va face o analiza dupa sarbatorile de iarna. “PSD va lucra cu toate fortele politice interesate in dezvoltarea orasului si in rezolvarea problemelor brasovenilor. Nu avem nici un fel de problema sa lucram pe linia Consiliului Judetean cu PNL si, in rest, sigur, cu filiala PD-L. Eu nu cred ca in Consiliul Judetean sunt alte interese fata de Consiliul Local. Întotdeauna au fost probleme intre majoritatea partidelor politice.
 
Nu cred ca a existat o relatie politica intre partide care sa nu fie si cu spini, nu numai cu trandafiri. Câteodata trebuie sa suporti si spinul si trandafirul, in aceeasi masura”, a subliniat Nita. În ceea ce priveste alianta de guvernare PSD+PC – PD-L, Constantin Nita a subliniat ca s-a facut o coalitie pe patru ani si nu trebuie sa se porneasca la drum cu gândul ca aceasta nu va rezista. “S-a mers pe principiul ca, timp de patru ani, aceasta alianta va lucra pentru România si de aceea va trebui sa facem toate socotelile si programul de guvernare sa fie dus la capat”, a spus Constantin Nita.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata