Datoriile fostului Guvern, achitate în proporţie de 93%

 
Guvernul a achitat 93% din datoriile fostului Cabinet catre firmele private, efectuând plati in valoare de aproape un miliard de euro, a anuntat, miercuri, premierul Emil Boc. „Guvernul, prin Ministerul Finantelor si prin ministerele de resort, a achitat 93% din datoriile pe care statul le are la firmele private sau la cei care au facut intense lucrari in beneficiul administratiei centrale – ma refer la ceea ce Guvernul si ministerele au ca datorii, nu la datoriile administratiei locale”, a afirmat Emil Boc, la sfârsitul sedintei de Guvern.
 
El a spus ca Executivul respecta termenul anuntat pentru achitarea platilor restante ale fostului Guvern fata de intreprinzatori, adica sfârsitul lunii martie.
De asemenea, Boc a afirmat ca a facut un apel catre toti ministrii pentru a verifica, la nivelul ordonatorilor secundari si tertiari de credite, modul ni care sunt achitate datoriile in teritoriu.
 
Pe de alta parte, premierul a spus ca Executivul a primit multe plângeri din teritoriu, din cauza ca, desi banii au fost virati de la Bucuresti, sumele respective inca nu au ajuns pâna la ultimul subcontractor sau la ultima firma care a efectuat lucrari de specialitate.
 
„Timp de o saptamâna, prin structurile administrative pe care Guvernul le are, va verifica modul in care ordonatorii secundari si tertiari au efectuat credite, iar acolo unde vom constata ca exista rea-credinta in achitarea acestor datorii, vom proceda la demiterea factorilor responsabili”, a avertizat Emil Boc.
 
El a mentionat ca s-au facut plati in valoare de aproape un miliard de euro, aratând ca este vorba de un „efort considerabil” al Guvernului pentru ca datoriile fostului Cabinet – facturi restante la 31 decembrie 2008, pentru lucrari efectuate, facturate si neplatite – sa fie achitate.
 
 
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata