Declanşarea procedurii de infringement pentru gropile de gunoi neecologice, aproape certă

 
Declansarea procedurii de infringement pentru gropile de gunoi neecologice  este aproape certa, a  declarat miercuri (18 martie 2009) intr-o conferinta  de  presa, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.
 
„L-am rugat pe comisarul general de acum doua saptamâni sa faca un inventar la ceea ce se intâmpla, fara penalitati in prima faza. Deci, lucrurile se vor incheia pâna la infringement in proportie de 70 – 80%, la restul avem probleme. O sa incerc sa discut la Comisia Europeana sa vad daca pot sa obtin o pasuire, desi ma indoiesc”, a afirmat Nemirschi.
Ministrul Mediului a subliniat ca nu are cum sa evite declansarea acestei proceduri.
 
„O sa ma duc la Comisia Europeana si o sa plâng. Nu am cum sa evit infringementul”, a spus Nemirschi.
El a precizat , insa, ca a discutat cu ministrii Mediului din Grecia si Italia , care s -au aflat la un moment dat in aceeasi situatie, si care au transferat amenzile de la Uniunea Europeana catre cei vinovati si anume administratiile locale.
 
„Probabil ca asa voi face si eu, pentru ca vina nu este a celor din minister, as fi rautacios sa spun asta. Ei si-au facut treaba la timp. Numai ca in momentul in care marfa este gata se transfera la administratia locala, care ce stabileste?”, a spus ministrul.
Nemirschi  a  spus  ca  are  o  situatie  pe  fiecare  judet,  iar  la  rubrica  observatii  scrie „vinovat”.
 
 
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata