Dispreţ fără margini al guvernanţilor faţă de personalul didactic

 
Federatia  Sindicatelor  Libere  din  Învatamânt  (FSLI)  isi rezerva dreptul de a-si retrage semnatura de pe Strategia „Educatie si Cercetare pentru Societatea Cunoasterii”, având  in  vedere  faptul ca  atât Presedintia, cât si Guvernul României nu respecta prevederile acesteia, a declarat Aurel Cornea, presedinte al FSLI.
 
Colegiul National al Liderilor Federatiei Sindicatelor Libere din Învatamânt intrunit miercuri (18 martie 2009) la Bucuresti a analizat problemele invatamântului românesc si ale salariatilor acestuia, dupa trei luni de  guvernare  PD-L-PSD  si a  constatat ca  aplicarea  Legii nr.221/2008  imediat dupa  câstigarea alegerilor, slogan aducator de voturi pentru actuala coalitie, este tot mai departe de a deveni realitate.
 
„Neaplicarea acestei legi scoate in evidenta dispretul fara margini pe care il manifesta clasa politica fata de personalul didactic, categorie socio-profesionala care continua sa fie discriminata in comparatie cu alte categorii de salariati bugetari”, sustine Aurel Cornea.
 
Totodata,  liderii au constatat ca  masurile  de  reducere a  unor  sporuri si drepturi pentru salariatii bugetari pe care intentioneza sa le ia Guvernul României, conduc la o adevarata curba de sacrificiu la care vor fi supusi salariatii din invatamânt.
 
„Nu exista o viziune coerenta si unitara in ceea ce priveste reforma in invatamânt, iar masurile luate de minister, secvential, nu pot conduce decât la haos iar planurile -cadru pentru invatamântul liceal au fost modificate de MECI, in pripa si haotic, fara sa se faca un studiu de impact si o analiza profesionista, masura care a condus la crearea unei stari de tensiune in rândul dascalilor, elevilor si parintilor”, afirma liderul sindical.
 
În aceste conditii, Consiliul National al Liderilor FSLI a hotarât consultarea membrilor de sindicat, pentru redeschiderea conflictului de munca suspendat in luna noiembrie a anului trecut. Calendarul actiunilor  de  protest  va  fi stabilit  de  comun  acord  cu  celelalte  federatii sindicale reprezentative din invatamânt.
 
 
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata