Evoluția pieței berii: creștere moderată în primele șapte luni ale lui 2017

Asociația Berarii României anunță o creșterede peste 2% în volum a pieței berii pe primele șapte luni ale anului în curs, față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Evoluția pieței berii în perioada ianuarie – iulie 2017a fost una pozitivă, darindiscutabil moderată. În acest moment, considerăm că se întrunesc premisele pentru ca piața să își continue evoluția, dar numai rezultatele finalului de anvor putea să confirme, sau să infirme,  consolidareaacestui trend.

Un factor determinant al evoluției pozitive a pieței berii rămâneîn mod cert asigurarea în continuarea unuicontext economic și a unui cadru de reglementare predictibile, cele care au permis de altfel pieței berii caîncepând de anul trecutsă evolueze în mod natural,bazându-se pe dinamica cererii și ofertei”, a declarat Julia Leferman, Director general Asociația Berarii României.

Sectorul berii are un rol important în dezvoltarea economiei României datorită caracterului său profund național ce are la bază o producție locală de peste 97% și folosirea ingredientelor provenite din agricultura locală în proporție de70%.

Rolul de motor al economiei României pe care sectorul berii îl are este confirmat și de valoarea adăugată pe care acesta o generează în toate domeniile conexe de activitatecare depășește 860 milioane euro și de contribuția importantă la bugetele de stat și locale care este peste 530 milioane euro.

Julia Leferman a completat:“Susținem predictibilitateacontextului economic,întrucât astfel poate fi protejatăputerea de cumpărare a românilor. Pentru a-și cumpăra un litru de bere, un român trebuie să muncească22 minute, în timp ce un german trebuie să muncească doar 8 minute,iar un olandez 9 minute. Intervenția unui factor economic imprevizibil poate mări oricând acest decalaj, cu consecințe negative pentru întregul lanț de activități conexe producției de bere: agricultura, HoReCa, comerțul cu amănuntul, transporturile, industria de ambalaje.

Continuarea pe News24.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata