Evoluţie dezastruoasă a afacerii din spatele echipei de fotbal Ceahlăul

21

– De când a fost desemnat administrator special şi până la sfârşitul lunii iulie, Angelo Massone (foto) a raportat pentru „F C Ceahlăul” SA pierderi de peste 7,2 milioane lei

– Din această cauză, judecătorul sindic a hotărât să-i fie revocată calitatea de administrator special

– Activitatea societăţii comerciale urmează să fie condusă de administratorul judiciar

  „F C Ceahlăul” SA (CUI 16618602) a avut o evoluţie financiară dezastruoasă, care a impus revocarea calităţii de administrator special pe care o deţinea acţionarul majoritar, Angelo Massone.

 În perioada aprilie-iulie anul acesta, după deschiderea insolvenţei şi desemnarea lui Angelo Massone ca administrator special, „F C Ceahlăul” SA a înregistrat pierderi cifrate la nu mai puţin de 7.244.157 lei, după cum urmează:

  • luna aprilie 2015 – pierderi în sumă totală de 1.250.500 de lei;
  • luna mai 2015 – pierderi în sumă totală de 1.663.018 de lei;
  • luna iunie 2015 – pierderi în sumă totală de 2.076.921 de lei;
  • luna iulie 2015 – pierderi în sumă totală de 2.253.718 de lei.

 Pe baza acestor date, judecătorul sindic de la Tribunalul Neamţ care judecă dosarul insolvenţei „F C Ceahlăul” SA a decis ridicarea dreptului de administrare.

„Instanţa constată că administratorul judiciar a dovedit faptul că activitatea debitorului FC Ceahlăul SA a înregistrat pierderi continui, după deschiderea procedurii insolvenţei şi desemnarea administratorului special. (…) De asemenea, instanţa ia act că debitorul nu a dovedit existenţa unor surse necesare echilibrării balanţei de plăţi, ceea ce naşte prezumţia simplă că realizarea unui plan raţional de activitate este improbabilă. În aceste condiţii, instanţa apreciază că se impune ridicarea dreptului de administrare al debitorului, activitatea sa urmând să fie condusă de administratorul judiciar”, a hotărât judecătorul la cel mai recent termen, din 24 septembrie. (Text: Mihael BALINT – Ziarul Ceahlăul; foto: express.co.uk)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata