Executivul a înfiinţat Secretariatul Permanent pentru Dezvoltare Durabilă

 
Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a semnat decizia de infiintare a Secretariatului Permanent pentru Dezvoltare Durabila, in structura Cancelariei Primului-ministru, se arata intr-un comunicat al Guvernului. Scopul constituirii Secretariatului il reprezinta asigurarea premiselor necesare promovarii patrimoniului istoric si cultural al comunitatilor locale din România, precum si a proiectelor de dezvoltare durabila in zona carpatica.
 
Secretariatul general va urmari implementarea Strategiei Nationale de Dezvoltare Durabila, precum si a legislatiei relevante in domeniu, inclusiv a legislatiei ariilor naturale protejate, va convoca, cu aprobarea primului-ministru, intâlniri periodice cu reprezentantii institutiilor cu atributii in domeniile relevante pentru scopul Secretariatului.
 
Secretariatul urmareste imbunatatirea activitatii de conservare, dezvoltare economica durabila si valorificarea potentialului ariilor naturale protejate din zona montana, in deplina concordanta cu Strategia Nationala pentru Dezvoltare Durabila si sustine promovarea unor proiecte de regenerare a padurilor din muntii Carpati.
 
Secretariatul promoveaza si sustine proiecte de dezvoltare rurala si de conservare a arhitecturii rurale traditionale in muntii Carpati, stimuleaza diversificarea si promovarea produselor traditionale ecologice specifice zonei muntilor Carpati, urmareste intensificarea si diversificarea cooperarii cu organisme internationale publice sau private cu activitate in domeniul dezvoltarii economice durabile a ariilor naturale protejate si asigura sustinerea altor initiative, identificarea si propunerea altor solutii care sa contribuie la conservarea si dezvoltarea economica durabila a ariilor naturale protejate.
 
Secretariatul general monitorizeaza derularea proiectelor de dezvoltare durabila in zona carpatica si implementarea acestora si indeplineste orice alte sarcini stabilite de primul-ministru in acest domeniu. Secretariatul va fi condus de un director executiv, cu statut de consilier personal al rimului-ministru. Secretariatul va avea un numar de 3 posturi, exclusiv directorul executiv. Secretariatul va prezenta periodic primului-ministru, spre analiza si decizie, propunerile de actiune in domeniu. Decizia va intra in vigoare la publicarea in Monitorul Oficial al României.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata