Fotbal – CM 2010: Brazilia şi Spania, cele mai puternice echipe pentru Pele

Fostul mare fotbalist brazilian Pele crede că Brazilia şi Spania sunt cele mai puternice echipe ale Cupei Mondiale din Africa de Sud (11 iunie – 11 iulie), competiţie unde şi-ar dori o finală între ţara sa şi o formaţie africană.

‘În acest moment, avem Spania în Europa şi Brazilia în America de Sud. Sunt cele mai puternice echipe, fără nicio îndoială’, a declarat pentru Associated Press legendarul jucător, care a participat la lansarea unei firme de echipament sportiv, ale cărei produse îi poartă numele.

‘Sunt foarte mândru să văd Cupa Mondială în Africa…’, a spus Pele. ‘Ar fi extraordinar să văd o finală între Brazilia şi o echipă africană’, a adăugat el.

Pele a afirmat că Argentina va evolua probabil mai bine la turneul final decât în preliminarii. El a explicat că marile puteri ale fotbalului se împart între cele care au un stil defensiv şi eficient şi nu fac spectacol, ca Italia, Germania şi Anglia, şi adeptele jocului frumos, din rândul cărora a nominalizat Spania, Portugalia, Olanda şi Brazilia.

În opinia sa, globalizarea tot mai accentuată a dus la un mai mare echilibru valoric la Cupa Mondială.

Potrivit lui, cei mai valoroşi fotbalişti ai turneului final sunt brazilienii Kaka şi Robinho şi argentinianul Lionel
Messi. Surprize ar putea veni, a spus el, din partea unor echipe disciplinate tactic, ca SUA şi Paraguay.

Pele, care va împlini 70 de ani, a participat la patru Cupe Mondiale, câştigând de trei ori titlul suprem (1958, 1962 şi 1970).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata