Fotbal – CM 2010: „Busacca e cel mai slab arbitru al Mondialului”, crede Parreira

Carlos Alberto Parreira, selecţionerul Africii de Sud, a apreciat miercuri, 16 iunie,  că elveţianul Massimo Busacca, arbitrul meciului pierdut de echipa sa cu 0-3 în faţa Uruguayului, este cel mai prost arbitru al Mondialului, în special pentru că l-a eliminat pe portarul sud-african Itumeleng Khune.

‘Sunt extrem de mânios. Până acum, acesta este cel mai prost arbitru al competiţiei’, a declarat Carlos Alberto Parreira la conferinţa de presă. Tehnicianul brazilian l-a criticat pe Busacca pentru că a fluierat un penalty şi l-a eliminat pe portarul Itumeleng Khune, autorul unui fault în poziţie de ultim apărător (min. 76).

‘Nu a existat fault şi nu a fost cartonaş roşu. Sper că nu-l voi mai vedea (pe un teren). Nu merită să fie aici’, a declarat Carlos Alberto Parreira.

”Nu pot să fiu bucuros pentru această înfrângere, sunt trist şi frustrat. Dar ceea ce regret cel mai mult este scorul: 0-3. Rezultatul nu reflectă fizionomia jocului, am fi putut pierde cu 0-1 sau 0-2. La vestiare, le-am zis jucătorilor mei că nu este totul pierdut şi va depinde de ce se va întâmpla în partida cu Franţa”, a mai spus Parreira, subliniind că ‘‘Forlan a făcut singur diferenţa, iar meciul a demonstrat că Uruguayul este o echipă mult mai experimentată decât noi’.

Africa de SudarbitruBusaccaCupa mondiala de fotbalfotbalUruguay
Comentarii (0)
Adaugă comentariu