Franţa, bătută de Mexic, în pragul eliminării

‘Franţa, încununată în 1998 şi finalistă în 2006, şi-a ipotecat serios şansele de calificare pentru optimile de finală ale Mondialului 2010 de fotbal, înclinându-se în faţa Mexicului (2-0) joi, 18 iunie, în frigul de la Polokwane’, scrie agenţia France Presse în primul comentariu dedicat catastrofei elevilor lui Raymond Domenech în Africa de Sud.

‘Acroşaţi de Uruguay (0-0 pe 11 iunie), francezii, acum cu lestul unei diferenţe de goluri negativă (-2) nu mai au destinul în propriile mâini. Ei împart ultimul loc în grupa A, cu viitorul lor adversar, Africa de Sud, pe care vor trebui să-l învingă, sperând ca Mexicul şi Uruguayul să nu facă meci nul, pe 22 iunie’, notează agenţia.

În primul interviu acordat după meci, la marginea terenului, la microfonul TF1, selecţionerul Raymond Domenech a spus: ‘Am rămas fără cuvinte. Este o adevărată decepţie pentru toţi oamenii care credeau în noi. Totul s-a răsturnat pe o lovitură a sorţii, nu s-a putut reacţiona.

Este păcat. Au existat intenţii bune, dorinţe, dar mereu ceva nu a funcţionat. Nu am cuvinte. Este mai mult decât decepţionant. (…) Nu ştiu ce le voi spune jucătorilor. Mai avem un meci, totul ţine de un miracol. Trebuie să fii puternic şi să joci pentru onoare. Mai avem câte ceva de jucat. Va trebui măcar să arătăm ceva în acest ultim meci. Când depinzi de alţii, nu mai este nimic de spus. Astăzi sunt dărâmat’.

În fine, primul titlu dat de ediţia online a ziarului L’Equipe a fost ‘O, sombres heroes’ (Oh, sumbri – întunecaţi, trişti – eroi), iar o ziaristă a avut (intuiţie feminină) inspiraţia să constate că mexicanii au fost îmbrăcaţi joi seara în verde şi alb, culorile Irlandei, pe care ‘Mâna lui Henry’ i-a ţinut acasă, în locul lor mergând la Mondiale ‘aceşti trişti francezi’.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata