Gordon Brown promite 100.000 noi locuri de munca

 
Premierul britanic Gordon Brown a promis ca va crea cel putin 100.000 de noi locuri de munca, investind 10 miliarde de lire sterline in proiecte de infrastructura, intr-un interviu publicat luni (22 decembrie 2008) in cotidianul Daily Mirror, relateaza AFP.
 
Aceasta suma, echivalentul a 11 miliarde de euro sau 15 miliarde de dolari, va fi folosita in urmatorii doi ani pentru realizarea unor proiecte in educatie, transporturi si alte infrastructuri. "Doar pentru lucrari de reparatii si constructie de scoli, vor fi angajate 100.000 de persoane", a declarat Brown.
Numarul somerilor din Marea Britanie a crescut cu 75.000 in noiembrie, ajungand la 1,07 milioane, ceea ce reprezinta cea mai mare crestere lunara din ultimii 17 ani.
 
"Nu pot sa promit ca somajul nu va creste. Dar pot sa spun ca vom face ce vom putea pentru a-i ajuta pe cei afectati", a spus premierul laburist. "Ce putem face este sa ii ajutam sa isi obtina un nou loc de munca", a adaugat premierul, vorbind despre programe de recalificare, cresterea numarului de locuri de munca gratie proiectelor mari de investitii si o mai buna informare despre locurile de munca disponibile.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata