Guvenul chinez, ingrijorat de soarta somerilor imigranti

 
Guvernul chinez a cerut autoritatilor locale sa se ocupe de situatia muncitorilor veniti din provincii si ramasi fara loc de munca, creând noi posturi si respectându-le drepturile oficiale, informeaza duminica (21 decembrie 2008) AFP. Într-o circulara trimisa autoritatilor din provincie, Guvernul a subliniat ca “problema muncitorilor imigranti este o sarcina importanta legata de dezvoltarea economica si sociala a tarii”, noteaza China Noua.
 
Beijingul s-a aratat de nenumarate ori alarmat, in ultimul timp, de situatia locurilor de munca, mai ales in rândul muncitorilor cei mai vulnerabili, respectiv cei care au plecat din mediul rural pentru a veni sa se angajeze in regiunile industrializate. Fara a furniza cifre la nivel national, presa oficiala se face uneori ecou al unor intoarceri in masa a muncitorilor in provinciile de origine, in urma inchiderii multor uzine, din cauza crizei economice internationale.
 
Recent, China Noua informase despre cazurile provinciei Jiangxi (estul tarii) cu 300.000 de reintoarceri dintr-un total de 6,8 milioane de persoane care munceau in afara provinciei, Anhui (400.000 de intoarceri din 8,2 de milioane de imigranti), Hubei (centru, 700.000 din lsapte milioane). Potrivit estimarilor oficiale, China inregistreaza in prezent aproximativ 210 milioane de muncitori veniti din provincii.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata