Guvernatorul Bancii Spaniei: Este posibila o mare recesiune mondiala

 
Incertitudinea care priveste economia mondiala este in prezent totala si o “mare depresiune” este posibila, a prognozat duminica (21 decembrie 2008) guvernatorul Bancii Spaniei, Miguel Angel Fernandez Ordonez, informeaza AFP. “Lipsa de incredere este totala. Piata interbancara nu functioneaza si genereaza cercuri vicioase. Consumatorii nu mai consuma, intreprinzatorii nu angajeaza salariati, investitorii nu investesc si bancile nu mai functioneaza”, a declarat Ordonez intr-un interviu acordat ziarului El Pais.
 
“Este o paralizie aproape totala, de care nimeni nu poate scapa”, conform responsabilului spaniol, care estimeaza ca un “avânt” economic global, anticipat in prezent pentru finele lui 2009 – inceputul lui 2010, ar putea fi intârziat din cauza “lipsei de incredere”. Un avânt relativ rapid ar putea fi posibil gratie scaderii pretului petrolului si scaderii taxelor, afirma Ordonez.
 
“Aceasta criza financiara este cea mai importanta de la “marea depresiune” din 1929”, a afirmat Ordonez. El apreciaza, totodata, ca “foarte posibile” fuziunile intre banci, daca rezultatele acestora “cad”. “Actualul curent indica faptul ca vor avea loc fuziuni”, spune Ordonez.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata