Guvernul nu va achita datoriile pentru lucrări fără alocaţie bugetară

 
Premierul Emil Boc a atras atentia ca Executivul nu poate achita platile restante ale autoritatilor locale pentru lucrari efectuate in 2008 si pentru care fostul Cabinet nu alocase fonduri, afirmând ca datornicii trebuie sa-si asume singuri platile.
 
„Guvernul nu poate sa plateasca aceste lucrari care au fost efectuate fara acoperirea prevederilor bugetare existente, de aceea acolo va fi cazul ca fiecare ordonator de credite sa aiba responsabilitatea de a achita acele datorii pentru care are baza legala. Avem semnale ca au fost foarte multe firme care au efectuat lucrari pe promisiuni ca vor veni banii si vor fi alocati bani care, se pare, nu au venit de la Guvernul Tariceanu in timpul pe care l-au asteptat”, a explicat Emil Boc, dupa sedinta de Guvern.
 
El a subliniat ca actualul Cabinet a platit restantele pentru lucrari efectuate prevazute de buget, in cazul carora receptia era realizata si factura inaintata. „Mai exista situatii in teritoriu, când s-au facut lucrari fara sa aiba alocatie financiara, sperând ca vor veni resursele financiare la sfârsitul anului 2008 sau la inceputul anului 2009”, a sustinut primul-ministru.
El a informat totodata ca intre 75% si 85% din sumele virate de administratia centrala au fost deja achitate in teritoriu.
 
 
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata