Hotelierii sunt sceptici în ce priveşte tichetele de vacanţă

 
Hotelierii de pe  litoral sunt sceptici in ceea ce priveste cresterea numarului turistilor, in 2009, odata cu introducerea tichetelor de vacanta, exprimându-si chiar temerea ca tichetele nu vor putea fi utilizate incepând din acest an.
 
„De la anul, poate vor fi tichetele de vacanta, dar nu din vara asta. Tichetele trebuie tiparite. Înca nu se stie cine le tipareste sau de unde se recupereaza acesti bani. Nu stim ce sa facem daca turistul vine cu tichetul direct la receptie, ce tarife sa aplicam, de receptie sau de agentie”, a declarat miercuri (18 martie 2009) Saladin Agiacai, proprietarul unui hotel din statiunea Mamaia.
Hotelierii nu trebuie sa „isi puna baze foarte mari” in tichetele de vacanta, a sustinut, la rândul sau, presedintele Asociatiei patronale Mamaia, Nicolae Bucovala.
 
„Cei de  la  Ministerul de  Finante  ne -au  promis  ca,  in  maximum  doua  saptamâni,  vor nominaliza operatorii care vor emite tichetele de vacanta si apoi vom vedea ce se va intâmpla. Eu, ca hotelier, prefer sa nu ma incurc cu tichetele de vacanta, ci asta s-o faca agentia de turism”, a afirmat Bucovala.
 
El a mentionat ca „a semnalat” Ministerului Turismului ca si hotelierii „trebuie sa intervina in normele de aplicare a legii privind tichetele de vacanta, acolo unde se mai pot face modificari”.
 
„Sub trei zile , tichetul de vacanta nu functioneaza, deci trebuie cel putin trei zile de sejur. Daca turistul vine direct la receptie cu tichetul si isi cumpara trei zile, mie ca hotelier nu imi interzice nici o lege sa nu ii ofer pretul de receptie care poate fi cu 20, 30, 40% mai mare decât tariful de contract. Aici trebuie sa inteleaga turistul ca trebuie sa mearga cu tichetul la agentia de turism pentru a-si cumpara, de exemplu, zece zile la mare, zece la munte si astfel face un circuit inchis”, a explicat Bucovala.
 
Potrivit  presedintelui Asociatiei patronale  Mamaia,  s-a  vehiculat  ideea  ca  hotelierul sa stabileasca un alt tarif la receptie pentru cei ce folosesc tichetele de vacanta, idee care nu este agreata de agentii economici.
 
„Daca venim cu un alt tarif, ne batem cap in cap cu agentia de turism. Ce tarif sa facem? Unul intermediar? Nu se poate asa ceva. Turistul trebuie sa mearga cu tichetul de vacanta la agentia de turism”, a subliniat Bucovala.
 
Discutiile despre turismul pe litoralul românesc in anul 2009, la care au participat agenti economici de pe litoral si reprezentanti ai Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura (CCINA) Constanta, au avut loc cu prilejul deschiderii Salonului de dotari hoteliere si alimentatie publica, manifestare ce se desfasoara, in perioada 18-21 martie, in statiunea Mamaia.
 
 
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata