Infrastructura de turism din Dorna – Suceava va fi reabilitată

 
Infrastructura de turism a municipiului staţiune Vatra Dornei va fi reabilitată şi modernizată, în următorii 4 ani, în baza unui ambiţios program în valoare de peste 9 milioane de euro.
Primarul de Vatra Dornei, Ioan Moraru, a declarat luni (22 decembrie 2008) că municipalitatea are în curs de implementare un program amplu de reabilitare a infrastructurii de turism, în valoare de 9,4 milioane euro, banii fiind atraşi din fonduri structurale.
 
Potrivit primarului, proiectul include construcţia unei noi pârtii de schi cu instalaţii de transport pe cablu şi echipamente pentru producerea zăpezii artificiale, reabilitarea în întregime a parcului balnear, construcţia mai multor terenuri de sport, patinoar, precum şi modernizarea străzilor din staţiune.
Programul de reabilitare şi modernizare include şi un proiect de anvergură privind agrementul turistic, intitulat "Complexul de agrement Lunca Dornelor".
 
Principalele obiective ce vor fi construite în cadrul centrului turistic şi de distracţii sunt o clădire modernă dotată cu piscine şi bazin de înot, un centru SPA, tobogane cu apă şi cascade, terenuri de sport, bowling, discotecă.
Ioan Moraru a spus că rolul acestui ambiţios proiect în dezvoltarea staţiunii balneare Vatra Dornei este de a îmbunătăţi oferta turistică prin crearea unor facilităţi moderne de petrecere a timpului liber într-un mod plăcut şi atractiv.
 
El a afirmat că turismul a devenit baza dezvoltării economiei dornene, precizând că specialiştii Serviciului de Promovare, Dezvoltare a Turismului şi Salvamont din cadrul Primăriei Vatra Dornei s-au ocupat de realizarea mai multor tipuri de hărţi turistice, a unui film publicitar, editarea unui album al municipiului staţiune, a unor pliante şi afişe publicitare, materiale cu care au participat la târguri de turism naţionale şi internaţionale pentru promovarea zonei.
Staţiunea Vatra Dornei dispune, în prezent, de 2.500 de locuri de cazare, pentru perioada sărbătorilor de iarnă gradul de ocupare fiind de 100%.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata