Investitie in drumuri a Consiliului Judetean Caras-Severin

 
Aproximativ 2.000 de persoane din comuna Fârliug si din satele Valea Mare si Dulau, judetul Caras-Severin, beneficiaza de un drum asfaltat in comunitatile lor, valoarea totala a investitiei ridicându-se la circa 2,7 milioane de lei. Duminica (21 decembrie 2008) au fost inaugurati peste opt kilometri de drum asfaltat, banii necesari provenind de la Consiliul Judetean Caras-Severin.
Potrivit presedintelui forului executiv judetean, Sorin Frunzaverde, de acum, legatura dintre localitatile Fârliug, Valea Mare si Dulau este facilitata. Urmeaza ca lucrarile sa continue spre Valeapai, Ramna si Buzias, ceea ce inseamna inca 14 kilometri de asfalt.
 
“Investitiile Consiliului Judetean dau roade când si primarii localitatilor colaboreaza cu noi si se implica in rezolvarea problemelor comunitatilor. Sa nu uitam ca cele doua localitati, Valea Mare si Dulau, au fost, pâna acum, izolate. Investitia a fost gândita si ca o legatura intre aceasta parte a Banatului si orasul Bocsa si chiar judetul Timis, ceea ce va duce ca importanta zonei sa creasca, inclusiv in optica investitorilor”, a subliniat Sorin Frunzaverde.
 
“Ne bucuram tare mult ca au asfaltat drumul. Pâna nu demult, pe aici puteai merge doar cu tractorul. Era drum de piatra si erau gropi foarte mari. Putem spune ca ne-am civilizat si noi din momentul acesta, datorita domnului primar”, a afirmat unul dintre sateni.
 
La rândul sau, primarul comunei Fârliug, Ioan Borduz, a declarat ca cele doua sate au cunoscut o depopulare dramatica, tocmai din cauza izolarii acestora. “Daca inainte de asfaltarea drumului faceai 30 de minute intre localitati, acum acest timp s-a redus la cinci minute. Cei mai câstigati vor fi copiii, care vor fi transportati cu microbuzul pâna la scoala, in conditii civilizate”, a precizat primul edil al comunei.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata